Moldova

Deputaţii comunişti au fost pedepsiţi

Spicherul Mihai Ghimpu a anunţat că a dat dispoziţie Garajului parlamentului să nu le ofere maşini de serviciu deputaţilor comunişti pe durata absenţei lor de la şedinţele plenare. „Ca să nu se plimbe prin Chişinău şi pe la baruri”, a precizat el. Menţionăm că PCRM a anunţat că va boicota lucrările parlamentului şi va iniţia un referendum privind acordarea votului de neîncredere guvernării. Reacţia a survenit după ce liderii AIE au anunţat că iniţiază un referendum de adoptare a unei noi Constituţii.

Ieri şi-au început activitatea la parlament opt deputaţi noi: Ivan Ionaş, Ghenadie Ciobanu şi Nicolae Olaru (PLDM), Oazu Nantoi, Gheorghe Arpentin şi Valentina Stratan (PD), Ion Apostol (PL) şi Valentin Chepteni (AMN).

Parlamentarii au aprobat, în primă lectură, modificările la Legea cu privire la funcţionarul public. Astfel, funcţionarii publici care vor primi la ultima evaluare calificativul „nesatisfăcător” vor fi demişi, iar cei care vor avea calificativul „foarte bine” vor fi promovaţi. „Un angajat la stat se află în termen de probă şase luni de zile. Abia după alte 12 luni de la termenul de probă el este evaluat”, a menţionat viceministru Justiţiei Oleg Efrim, referindu-se la modificările propuse de guvern. Efrim a spus că, la ultima evaluare din 2009, din cei aproape zece mii de funcţionari publici, angajaţi în instituţiile publice centrale şi cele locale, doar 25 au obţinut calificativul „nesatisfăcător”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *