Politică

Deputaţii comunişti cer chemarea în judecată a lui Lupu, deşi au arătat buletinele de vot în 2005 şi în 2009

PCRM depune în acest moment o interpelare deshisă la Procuratura Generală, prin care solicită pornirea unei cauze penale pe faptul falsificării alegerilor din 16 decembrie 2011. În interpelarea partidului se cere, de asemenea, tragerea la răspundere penală a preşedintelui interimar Marian Lupu pentru uzurparea puterii în stat.

"PCRM face spectacol", a spus în replică purtătorul de cuvânt al spicherului, Iulian Bercu. "Se pare că sunt în criză de idei şi nu au iniţiative utile pentru ţară prin care să se facă remarcaţi, din această cauză generează scandaluri", a adăugat el. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a declarat în cadrul emisiunii "În profunzime", difuzată luni la ProTV, că în timpul alegerilor din anul 2005 comuniştii au arătat buletinele de vot colegilor de partid. "În anul 2005 toţi membrii PCRM nu au votat în cabină. Se trecea formal prin cabină. În primăvara anului 2009 s-a întâmplat acelaşi lucru cu doamna Greceanâi", a spus Marian Lupu.
 
Amintim că, săptămâna trecută, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Hotărârea Parlamentului privind rezultatele alegerilor ordinare pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova care au avut loc pe 16 decembrie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *