Actualitate

Deputatii din primul parlament propun: sa fie convocata Marea Adunare Nationala

Intr-o declaratie facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa, membrii Asociatiei obstesti „Parlamentul-90” au luat atitudine fata de ultimele evenimente din R. Moldova. Totodata, ei au propus convocarea Marii Adunari Nationale la 29 august 2009, cand se implinesc doua decenii de la prima Mare Adunare Nationala.

In cele doua decenii de independenta, deputatii din primul parlament constata cu regret ca guvernarile ulterioare s-au indepartat de idealurile care ne-au condus la edificarea statului R. Moldova. Climatul politic, atentioneaza ei, s-a deteriorat pronuntat mai ales dupa alegerile din 5 aprilie curent. Potrivit lor, rezultatele primului scrutin parlamentar, vehement contestate de Opozitie si atitudinea aroganta si plina de dispret a reprezentantilor Partidului Comunistilor fata de oponentii lor si fata de acea parte a societatii care nu impartaseste ideologia comunista, au generat actiuni de protest soldate cu vandalizarea edificiilor Parlamentului si Presedintiei.
Pe parcursul acestor proteste, a precizat presedintele asociatiei, Petru Sandulache, organele de forta si grupuri suspecte au actionat intr-o maniera extrem de provocatoare, practic instigand violentele.
Pornind de la aceste realitati si constientizand necesitatea intreprinderii unor masuri energice in vederea revenirii statului in albia legalitatii si pentru a contribui la stabilizarea situatiei, Prezidiul Asociatiei „Parlamentul-90” propune convocarea unei Mari Adunari Nationale la implinirea a 20 de ani de la prima Mare Adunare Nationala – 29 august 2009, la aceeasi ora – 11.00, in acelasi loc – Chisinau, Piata Marii Adunari Nationale. De asemenea, ei s-au adresat societatii civile, partidelor politice si institutiilor mass-media sa participe la constituirea Comitetului de organizare a Marii Adunari Nationale.
Solicitat de TIMPUL, Petru Sandulache a spus ca cei 41 de deputati proaspat alesi din partea Opozitiei trebuie sa ne apere de regimul comunist, asa cum cei din primul parlament au aparat independenta, si in niciun caz sa nu admita alegerea unui presedinte de culoare rosie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *