Derby în optimile Campionatului Mondial de snooker! Cum arată tabloul și 3 lucruri tari din primul tur

publicat în Snooker pe 23 Aprilie 2015, 10:34

Englezul Ronnie O'Sullivan a cîștigat de o manieră autoritară meciul cu debutantul Craig Steadman, scor 10-3, dar nu a impresionat la masa de joc.

Unul dintre momentele cele mai interesante ale partidei a avut loc la scorul de 4-2, cînd Ronnie a fost deranjat de pantofi, așa că a apelat la o metodă inedită. 

A jucat în șosete pentru un frame, iar apoi a împrumutat o pereche de pantofi de la directorul turneului, lucru care l-ar putea costa o amendă de 250 de lire sterline, pentru că a nesocotit eticheta sportului.

Un alt moment interesant a venit la meciul dintre galezii Mark Williams și Matthew Stevens. Primul joc dintre cei doi a fost un dezastru complet. Detalii aici. Stevens s-a impus categoric, scor 10-2, și a asigurat un meci interesant contra lui Ronnie în optimi.

Dar capul de afiș pentru optimi este confruntarea dintre chinezul Ding Junhui și scoțianul cvadruplu campion mondial John Higgins. Chinezul a trăit și el un moment "special" în meciul cu Mark Davis, cînd a plecat spre un break de 147 de puncte, numai ca să uite pe parcurs și să abordeze greșit bila albastră, după 12 bile roșii introduse. Momentul incredibil e aici.

CUM ARATĂ TABLOUL DIN OPTIMI

Mark Selby - Anthony McGill
John Perry - (Murphy vs Hull)

Barry Hawkins - Mark Allen
Ali Carter - Neil Robertson

Ding Junhui - John Higgins
Marco Fu - (Trump vs Carrington)

Graeme Dott - Stuart Bingham
Matthew Stevens - Ronnie O'Sullivan
 
Sursa: gsp.ro