Tendințe

Descifrarea codului vestimentar

Lounge suit este un stil rafinat, dar nu atât de formal cum e „Black Tie”. Este genul de ţinută pe care ai purta-o şi la serviciu într-o zi cu întâlniri importante. Poate fi un costum business, o combinaţie elegantă taior-pantalon sau, pur şi simplu, o rochie de cocktail. Însă rochia care te scoate din încurcătură (şi despre care nu va avea nimeni nimic de comentat) este, bineînţeles, celebra Little Black Dress.

Black tie este o vestimentaţie cerută la evenimentele foarte formale, de seară (de ex., dineuri caritabile). Nu dai greş cu o rochie lungă. La o cină pretenţioasă, poartă o rochie elegantă până la genunchi.

Business… sună serios, dar nu te repezi spre un deux-piece-ul rigid. Alege unul bine croit şi feminin. Combinaţia taior – fustă/rochie uni/pantalon este cea câştigătoare.

Când e vorba de un stil casual, îmbracă-te cum te simţi tu bine (dar nu sport). Poţi să-ţi pui jeanşi în nuanţă de indigo, dar combină-i cu un top preţios şi cu pantofi cu toc. Te gândeşti la o rochie? Perfect, dar să fie dintr-un material de calitate.

Dacă pe invitaţie scrie cocktail, atunci trebuie să alegi o rochie. Croială modernă, până la genunchi, materiale fine ca satinul sau mătasea. Bineînţeles, e o ocazie perfectă să-ţi scoţi în lume bijuteriile cele mai sclipitoare.

Smart casual – adică trebuie să fii „la patru ace”, dar într-o notă modernă şi comodă. Pantalonii de stofă, sacourile şi rochiile, ba chiar şi jeanşii clasici sunt o alegere la îndemână pentru astfel de ocazii.

Silvia Ursu 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *