Opinii și Editoriale

Despre asemanarile din politica noastra

S-a topit zapada unei ierni politice si ce mai metafore si asemanari se aburesc spre cerul siniliu! Marian Lupu se aseamana tot mai mult cu Dumitru Diacov. Si asta-i bine. Asta-i foarte bine. Si pentru Lupu, si pentru Diacov, si pentru noi toti. Mihai Ghimpu se aseamana tot mai mult cu un presedinte. Si asta nu-i chiar atat de rau. Mai ales daca-i reuseste deblocarea crizei constitutionale. Serafim Urecheanu se aseamana tot mai mult cu propriul sau electorat.

Si asta deja devine interesant. Mult mai interesant decat electoratul. Vlad Filat se aseamana cu premierul care trebuie sa-i trimita pe unii ministri la… combinatul de carton. Astfel va deveni mult mai interesanta diferenta dintre Guvern si ONG. Viata din centrele raionale se aseamana cu serata de absolvire la casa de nebuni: membrii Aliantei pentru Integrare Europeana au uitat de comunisti si se dau afara din lucru unul pe altul.

Igor Dodon se aseamana tot mai mult cu profesionistul care degradeaza in opozitie cu propria-i persoana. Asta-i bine pentru cine? Unionistul Vladimir ?urcan de la MU-EM (ceea ce avem de muiat in viata politica) a preluat moto-moto mesajul anti-occidental al tatalui lui Oleg-baiat cu card. Asta-i foarte bine. Pentru ca se aseamana… Azi va rasari la Chisinau seful Comisiei de la Venetia. Asta-i excelent. Mai ales pentru aparatorii monumentului cu comsomolisti din centrul Chisinaului, care vorbesc cu Grigore Vieru in limba ce se aseamana cu dialectul politic al unui partidul democrat local. Reactia la amplasarea scutului antiracheta in Romania a demonstrat ca majoritatea oamenilor politici din Moldova-2010 se aseamana cu niste paparude cu „harmosca”. Ca sa nu spun speculanti ordinar de banali…

Cei care vor ca in RM sa fie numai rau si rau se aseamana cu comunistii. Cei care se aseamana cu comunistii vor ca in Moldova sa fie foarte rau si numai foarte rau.
Partidul conservator se aseamana tot mai mult cu partidul umanist. Ambele pot fi scrise cu litere mici si exista doar in conferinte de presa. Dorin Chirtoaca a gasit in strada o femeie beata. A dus-o acasa pentru ca femeia se asemana cu una in stare de ebrietate, iar primarul – cu un aparator al ordinii publice. Si asta-i foarte bine pentru aparatorii ordinii. Cazul presedintelui CSJ Ion Muruianu se aseamana doar cu cazul presedintelui CSJ Ion Muruianu. Vorba poetului: ca tine nu-s, ca tine nu-s. Si asta-i foarte bine. Marian Lupu nu doreste edificarea unui monument in cinstea tinerilor care au surpat comunismul pe 7 aprilie. Cica monumentul nu-i va permite sa vada de la etajul sase cu cine se aseamana cei de la etajul cinci al „batimentului”.

Vladimir Voronin a incercat sa o acosteze cu complimente pe o jurnalista. In America cea capitalista astfel de gesturi sunt asemanate cu hartuirea sexuala. La noi nu se aseamana, deoarece comunistii sovietici au interzis cuvantul sex. Cand vor sa se inmulteasca, ei apeleaza la xerox. Toate posturile TV din Moldova se aseamana, caci au descoperit ca, dupa plecarea iernii, pe drumuri au aparut gropi. Unele mai mari, altele mai mici. La fel ca si televiziunile…

Viata noastra se aseamana tot mai mult cu un poligraf. Si asta-i foarte bine. Pentru ca noi ni-l pornim, noi ni-l oprim, noi ni-l programam si tot noi ne anuntam rezultatele. Iar ele se aseamana cu noi, atunci cand reusim sa-l pacalim.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *