Atitudini

Despre silă şi despre Partidul Antidumnezeiesc

Recunosc: mi-e silă.
Să deschid orice ziar din Moldova şi să văd poza unui personaj dubios: Igor Dodon. Să ies pe stradă şi să-i văd panourile. Să intru în magazinul de lângă bloc şi să-i aud vocea din clipurile electorale. Am impresia că şi legumele de pe rafturi s-au săturat şi se strică înainte de a le expira termenul de garanţie.

Pentru că totul pare incredibil. Mai mult decât dubios. Dodon îşi pune pe blogul său articole în care e lăudat şi, culmea, în care se spune că ar fi inteligent, ba chiar deştept. Şi cu o morală sănătoasă. Am o nelămurire: oare de ce Dodon şi-a tras blog când există televiziunea NIT? Pentru că mai multe laude aduse comuniştilor n-am văzut nicăieri. Sloganul NIT-ului ar putea fi ăsta: Comunism cu orice preţ! De multe ori, muream de râs când vedeam vreo trei gopnici, vreo patru veterani, plus Voronin, Dodon şi Petrenko, dar auzeam vocea dulce a crainicei: zeci de mii de persoane s-au adunat în centrul capitalei!

O spun pe şleau: nu cred şi nu voi crede niciodată vreun moldovean comunist. Nu cred că-s deştepţi pentru că un om deştept nu ar sluji un partid care i-a îngenunchiat ţara şi i-a trimis bunicii în Siberia. Pe cei rămaşi acasă i-a lăsat să moară de foame.

Dar să presupunem că pe lume există multe paradoxuri. Unul dintre ele ar putea fi un comunist moldovean deştept. Bine, dar să nu-mi spună nimeni că are şi o morală sănătoasă. Ca să nu cobor foarte adânc în trecut: nu e moral să împuşti lumea pe 7 aprilie şi, după asta, să-i ceri votul.

Am multe motive pentru silă. Politicienii, ca politicienii: să fii politician şi să fii şi om – e un alt paradox. Dar cum să nu-ţi fie silă atunci când te gândeşti că moldovenii votează la greu cu PCRM?

Alt paradox: băbuţe şi moşnegei care merg la biserică şi votează comuniştii. Păi nu comuniştii au dat jos crucile de pe biserici, nu comuniştii au transformat bisericile în depozite pentru cereale şi pentru piese de tractoare? Nu comuniştii l-au alungat pe Dumnezeu din Moldova? Nu comuniştii au scos icoanele de pe pereţi şi au pus la început portretele lui Lenin, Stalin, apoi Voronin?
Păi nu ÎPS Vladimir a declarat că PCRM „este un partid antidumnezeiesc”, chiar dacă i-a spus lui Voronin „Boje Ţaria Hrani” la intrare în catedrală? E clar: comuniştii nu pot fi creştini. Iar dacă aşa se declară – mint, pentru a-şi aduna voturi. Comuniştii nu pot fi nici satanişti, pentru că un comunist adevărat e ateu.
Şi în momentul ăsta al silei aproape că dispare semnul întrebării: suntem un neam de idioţi? Cine i-a votat?

Când îţi faci cruce, gândeşte-te că aceeaşi mână va băga în urnă un buletin de vot. Ai grijă să nu dai votul pentru acei care fac invers decât în cele zece porunci. Adică: n-au Dumnezeu, se închină la chipuri cioplite, iau numele Domnului în deşert, fură, mint, omoară, nu-şi cinstesc părinţii…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *