Actualitate

Despre Vasile Tătaru, de la Platforma DA, la PUN, iar acum la „conserva” condusă de Chicu

Mircea Eliade se întreba în interbelic: „De sunt intelectualii lași?” și făcea un portret – robot al acestuia: Ați văzut vreodată un „intelectual” în timpul unei crize politice, sau unei prefaceri internaționale? Nu numai că e uluit și neiformat, asta încă n’ar fi o rușine prea mare. Dar e deadreptul înspăimântat, e copleșit de frică, e paralizat de panică. Umblă aiurit, pune întrebări oricui, ascultă pe oricine îi vorbește, are o încredere oarbă în orice dobitoc politic – și tremură pentru viața și libertatea lui ca cel din urmă dintre sclavi.. (…)
Renunță la orice demnitate personală, uită cu desăvârșire misiunea lui istorică; frica face din el o lichea și un sclav….

Probe ale lașității “intelectualilor”, multe la număr, au fost înregistrate în perioada postbelică, sub comunism, dar și după ’90, odată cu obținerea independenței R. Moldova.

Eliade considera că frica face dintr-un intelectual o lichea. În realitatea politică basarabeană „intelectualul” devine lichea și pentru un loc la treucă. Doar un exemplu grăitor.

Vasile Tătaru este un tânăr profesor de limbă franceză, membru al Consiliului Raional Fălești. A făcut studii și peste hotare (în Franța). Junele în cauză impresionează prin modul în care a ales să practice turismul politic pe segment local. A făcut parte mai întâi din Partidul Platforma Dreptate și Adevăr al lui Andrei Năstase (2019-2020), remarcându-se prin discursuri demolatoare la adresa democraților lui Plahotniuc și a socialiștilor lui Dodon. Nu a obținut de la PPDA nici bani pentru sediu, nici o funcție administrativă importantă, așa că a trecut în timp proxim la Partidul Unității Naționale al lui Octavian Țîcu (2020). Trebuie să înțelegem că nici PUN-ul nu i-a îndreptățit așteptările financiar-administrative, odată ce, recent, Vasile Tătaru a declarat că se înrolează în nou-nouțul Partid al Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) al lui Ion Chicu. Apropo, PDCM-ul fostului premier este gândit ca un partid conservă al socialiștilor, așa cum a fost și este, de exemplu, formațiunea lui Șor pentru Plahotniuc, or, e greu să-ți imaginezi că Chicu, care a stat cuminte la fundul lui Dodon, va încerca să acționeze pe cont propriu. Ei bine, și PDCD-ul i-a promis lui Tătaru sediu, secretară frumoasă și bani destui pentru întreținerea organizației teritoriale a formațiunii.

Este interesant de menționat că încă în calitatea sa de membru al PUN-ului, „intelectualul” Vasile Tătaru n-a votat pentru suspendarea temporară din funcție a președintelui raionului Fălești, socialistului Sergiu Fântână, prins beat la volan de două ori, poate și din cauza că acesta l-a angajat pe tatăl tânărului traseist în funcția de paznic la Consiliul Raional.

Asta-i pe scurt povestea urâtă a tânărului „politician” de Fălești Vasile Tătaru. De ce să ne mai mire faptul că, maturizându-se și ajungând în parlament, asemenea exponate politice trec de la un partid la altul, precum bărbații ahtiați sar gardurile la femei disponibile.

nordnews.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *