Astăzi 22 Octombrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

 

 
 

Actualitate 10 August 2018, ora 12:17

Detalii de groază de la tabăra „Trandafirul”: educatorii foloseau un fier când îi băteau pe copii

Marime Font

13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fost bătuţi în tabăra „Trandafirul” din oraşul Vadul lui Vodă de doi adolescenţi care îi supravegheau. Totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit poliţiei, agresorii, care au 16 şi, respectiv, 17 ani, au sărit la bătaie după ce au consumat alcool. Ei au intrat în camera copiilor şi au început a lovi în stânga şi în dreapta fără motiv, cu o rangă metalică. 

Copiii au ajuns acasă cu vânătăi și tăieturi deoarece fierul cu care au fost bătuţi era ascuţit în capete, fiindcă a fost rupt de la geamuri.

„Noi când dormeam, dormeam pe burtă şi aşa prin somn au venit şi ne-au bătut”, a spus un copil. 

„Când m-am trezit, m-am trezit cu dureri, atunci m-am uimit, nu ştiam din ce cauză au intrat”, a spus un copil.

Părinţii victimelor spun că educatorii aveau un comportament indecent, fumau şi înjurau în prezenţa copiilor. „În primul rând la acea tabără camerele la copii nu se încuiau, adică el să doarmă în siguranţă, camerele nu se încuiau. Putea să intre oricine noaptea peste copii. În al doilea rând nu tabăra respectivă nu avea un paznic”, a spus un părinte.Apelul la 112 a fost făcut de părinţii alertaţi de copii despre cele întâmplate.

„Administratorul taberei a limitat poliţia şi angajaţii primăriei, inclusiv şi părinţilor accesul în tabără aproape două ore. Timp în care poliţiştii au dus tratative cu administraţia taberei în vederea soluţionarea situaţiei de conflict”, a spus Svetlana Scripcic, ofiţer de presă la Poliţia Capitalei.

Deşi activitatea taberei a fost sistată, echipa postului de televiziune Publika TV a surprins mai mulţi copii pe teritoriul acesteia. Primarul oraşului spune că nu are suficiente pârghii pentru a verifica activitatea centrului de odihnă. „Responsabil de activitatea taberei în conformitate cu noile regulamente despre activitatea agenţilor economici este însăşi agentul economic care poartă responsabilitate pe propria răspundere despre serviciile pe care le prestează. În acest domeniu nu suntem implicaţi defel, nu este din vina noastră”, a spus Iurie Onofriiciuc, primar Vadul lui Vodă.

În baza autorizaţiei primăriei, instituţia avea permisiunea de a organiza doar odihnă pentru maturi. Agentul economic nu avea nici măcar permisiunea de la ANSA şi CNSP, iar cei care trebuiau să verifice condiţiile din tabără şi contractele educatorilor înainte de a elibera foile de odihnă este Direcţia Educaţie din Hânceşti, de unde sunt copiii.

Oamenii legii au deschis un doar penal pentru tortură.

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 18:08

Participanții la Adunarea PDM, intervievați de presa de opoziție: Îi mulţumim lui Vlad Plahotniuc pentru atenţia pentru popor, pentru medicină, pentru şcoli

Au sperat că vor culege opinii negative din partea oamenilor prezenţi la Adunarea naţională a PDM, dar au auzit doar aprecieri și mulțumiri pentru munca depusă de democrați pe parcursul guvernării de 1000 de zile. Este vorba de instituţiile media care și-au făcut obișnuință...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 08:13

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă Din editia print

Deceniile de ocupație și dominare ideologică sovietică a statelor din Europa Centrală și de Est în secolul XX au lăsat traume profunde în mentalul colectiv al populației din regiune.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 22 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

De ce e întuneric?

Opinia publică este intoxicată tot mai insistent de anumite personaje care, intenționat sau din ignoranță, promovează multiple diversiuni rusești, ambalândule sub formă de „analize”. De exemplu, un comentator local, specializat într-o gamă largă de domenii - de la meciurile de...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Ortodoxia ucraineană liberă – o speranţă pentru Basarabia

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cel ce judecă va fi judecat

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să lovim.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md

Cele mai noi articole Timpul.md