Auto

Detalii premature despre noul Peugeot

Peugeot nu a avut încotro şi a publicat primele informaţii oficiale despre viitorul model 508, pe care îl va etala, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

Antertior, mai multe instantanee surprinzând noul Peugeot 508, parte din setul oficial de fotografii pregătit pentru lansare, au apărut pe internet, fără acordul producătorului.
Împreună cu cele dintâi informații, Peugeot a postat şi prima imagine din habitaclul modelului său, concurent, între altele, cu Volkswagen Passat, Opel Insignia, Mazda 6 sau Ford Mondeo.

508, urmaşul comun al berlinelor 407 şi 607, a fost dezvoltat pe platforma PSA Peugeot-Citroen cu numărul 3, utilizată atât de Citroen C5, cât și de Peugeot 407.

Mai mare și mai mic

Cu o lungime de 4,79 metri, sedanul Peugeot 508 este mai mare ca 407, dar mai scurt ca 607 – cu câte zece centimetri. Versiunea break Peugeot 508 măsoară 4,81 metri lungime.

Gama de motorizări pregătită pentru noul model va cuprinde mai multe unități pe benzină și motorină, echipate cu cele mai moderne tehnologii dedicate reducerii consumului și emisiilor poluante (inclusiv un sistem Stop-start).

Hibrid 4×4

Cea mai interesantă informație disponibilă momentan se referă la apariția (cel mai probabil în 2011) a unei versiuni hibride, cu tracțiune integrală.

Peugeot 508 HYbrid4 va fi pus în mișcare cu ajutorul unui binom motor turbodiesel (montat, clasic, sub capota față) – motor electric (amplasat posterior), care va livra 200 de cai-putere și va împrăștia în atmosferă numai 99 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru (sau zero grame CO2, atunci când se rulează în modul 100% electric).

Gama 508 dedicată piețelor europene va ieși de pe linia de producție a uzinei Peugeot din Rennes, Franța. Constructorul francez va fabrica 508 și în China, începând de anul viitor.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *