Ultima oră

Detalii ŞOCANTE despre violul de la Soroca: O copilă de patru ani a fost omorâtă

Primii au aflat despre acest caz medicii de la Serviciul de urgenţă, care au fost solicitaţi de mama Rimei, Cristina Balan. Sosiţi la faţa locului, aceştia au constatat decesul copilei. Tot medicii au alertat poliţia.

Potrivit datelor de la poliţie, în acea seară, Cristina Balan, concubinul ei şi cunoscutul lor Artur Preida au chefuit timp îndelungat. Pentru că li s-a terminat băutura, Cristina şi concubinul ei au plecat la magazin să mai procure alcool. Era aproximativ ora 19.00. Artur Preida a rămas în casă, unde se afla şi fiica minoră a Cristinei, Rima. Întorcându-se peste o oră şi jumătate, femeia a descoperit îngrozită că fiica ei este semigoală şi nu mai răsuflă, iar alături era Artur Preida.

Poliţia a intentat un dosar penal pe numele lui Artur Preida, locuitor al oraşului Soroca, neangajat în câmpul muncii, pe care l-a şi reţinut. Acesta este bănuit de violul unei persoane care a provocat moartea acesteia (Art. 171, alin. 3 Cod Penal) şi de constrângerea la acţiuni sexuale a unei persoane ce nu a atins vârsta de 14 ani (Art.172, alin. 3 Cod Penal ).

Medicul legist, deplasat cu grupul operativ la faţa locului, a constatat că minora a fost violată. Ca rezultat al acţiunilor violatorului şi al hemoragiei interne a survenit decesul copilei. Specialiştii efectuează expertizele necesare. Poliţia deţine mai multe dovezi asupra cazului: „Declaraţiile martorilor precum şi hainele bănuitului murdare de sânge constituie o bază serioasă de dovezi a culpei sale”, a spus pentru ziarul nostru Veaceslav Rusnac, şeful Secţiei poliţie criminală CPR Soroca.

Până acum, bănuitul nu şi-a recunoscut vina. El spune că nu-şi aminteşte prea multe din acea seară: „Am folosit băuturi spirtoase cu Cristina şi încă un prieten. Când s-au terminat băuturile, am plecat la magazin să mai cumpărăm. Eu m-am întors repede înapoi şi îi aşteptam. Am văzut că în camera de alături era o fetiţă. Apoi s-au întors şi ei şi au spus că eu am omorât-o. Eram beat, nu am omorât-o şi nu am violat-o”, a mai spus bănuitul. Pe de altă parte, mama fetei afirmă că l-a surprins pe Preida lângă cadavrul fiicei sale: „Cum nu-i vinovat, dacă l-am prins în casă, el era pe jumătate gol, copila era moartă pe pat, dezbrăcată… El a vrut să fugă, iar noi cu concubinul l-am prins şi am chemat Salvarea. A venit poliţia şi a făcut expertiză”. Îndurerată de pierderea copilului care ar fi împlinit în câteva săptămâni cinci ani, mama spune că îşi doreşte ca făptaşul să primească detenţie pe viaţă. Dar nici asta nu ar mulţumi-o. În acelaşi timp, bunelul minorei spune că, de ar fi voia sa, l-ar sugruma cu mâinile sale pe Artur Preida: „În acest caz, cel mai drept e să-i facem noi felul, cu mâniile noastre”, zice bătrânul cu ochii în lacrimi. Dacă va fi găsit vinovat, Artur Peida riscă între 10 şi 20 ani de detenţie sau închisoare pe viaţă.

Potrivit poliţiei, un caz de pedofilie în raionul Soroca a avut loc ultima dată acum şase ani, iar făptaşul îşi ispăşeşte pedeapsa după gratii.

Tatiana Zabulica, Soroca

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *