Ultima oră

Detenţie pe viaţă pentru unul dintre asasinii femeii de afaceri din sectorul Ciocana

iniţial, bărbatul a fost condamnat la 25 de ani, dar procurorii au contestat hotărârea şi au avut câştig de cauză. În privinţa celorlalţi doi inculpaţi, au fost păstrate pedepsele anterioare – 12 şi 14 ani de închisoare, transmite IPN.

Potrivit procurorilor, bărbaţii, cu vârstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, au fost reţinuţi în ianuarie 2014 pentru omor intenţionat, tâlhărie şi păstrarea ilegală a armelor. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpaţii au fost obligaţi să-i achite succesorului părţii vătămate 368 de mii de lei prejudiciu moral şi material.

Infracţiunea a fost comisă în seara zilei de 16 decembrie 2013, când inculpaţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, având scopul de a o deposeda de geantă. Făptuitorii au planificat din timp comiterea crimei, acumulând informaţii despre activitatea victimei, regimul de viaţă şi modalitatea de colectare a banilor de la punctele de realizare a peştelui, proprietara cărora era.

Din cauza faptului că femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii. Din cauza leziunilor grave pricinuite, victima, în vârstă de 35 de ani, a decedat pe loc.

Potrivit materialelor procuraturii, în geanta victimei erau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 de mii lei, pe care făptaşii le-au împărţit şi le-au folosit în scopuri proprii.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *