Sănătate

Detoxifiază-ţi organismul în trei zile

Această cură de detoxifiere este necesară pentru că ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, reglează tensiunea arterială şi previne apariţia unor afecţiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentaţie bogată în grăsimi, săruri şi un stil de viaţă sedentar.

Ce să mănânci

Varianta I

Consumă la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu puţin spanac şi o felie de pâine prăjită. La prânz, poţi mânca o salată din legumele preferate, în care ai adăugat câteva nuci.
Mai poţi opta şi pentru o omletă cu multe roşii şi ceapă, dar şi o garnitură de legume înăbuşite (ardei, păstăi, dovleac, vinete). Tot la prânz poţi consuma şi cartofi natur cu mărar din belşug, brânză şi o roşie, o ceapă şi câteva măsline alături.
Pentru desert poţi alege un măr, o portocală, căpşuni sau chiar un morcov proaspăt. Nu uita să adăugi în salată doar ulei de măsline (ori de nucă de cocos sau de peşte), la fel desupra cartofilor, dacă vrei să adaugi şi puţin ulei.
Cina va fi luată înainte de orele 20.00 şi va fi ultima masă a zilei. Poţi opta pentru broccoli fiert cu puţină sare, în care ai adăugat câteva nuci sau o salată de morcov şi ardei roşu cu puţin ulei de peşte pe deasupra.

Varianta II

Peştele este recomandat în orice cură de detoxifiere. Astfel, poţi alege somonul pentru cină, cu o garnitură de mazăre, cartofi, vinete, roşii, ceapă şi usturoi, toate lăsate câteva minute la cuptor, fără ulei. De asemenea, foarte buni sunt şi cartofii copţi ca garnitută la peşte. Pentru cină, salata de roşii este ideală în orice cură de detoxifiere. O pregăti cu puţină ceapă, usturoi sau un ardei roşu. O altă variantă de cină este formată din legume pe grătar şi brânză slabă rasă deasupra.

ATENŢIE!

Toate aceste alimente sunt recomandate a fi consumate timp de trei zile, la ore fixe. Nu uita ca dimineaţa să bei pe stomacul gol un pahar de apă în care ai adăugat sucul dintr-o lămâie.
Cei doi litri de apă pe zi sunt obligatorii, la fel ca şi limonada sai ceaiul verde care favorizează digestia. Alcoolul şi tutunul, precum şi dulciurile sunt interzise pe perioada curei de detoxifiere.

SECRETUL REUŞITEI

Secretul unei cure de detoxifiere eficiente constă în consumul de fructe şi legume proaspete şi multe lichide, ceea ce asigură absorbţia tuturor vitaminelor şi mineralelor din alimentaţie.

Sursa: Revista Felicia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *