Astăzi 29 Martie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:19
Abonamente

Moldova 22 Martie 2020, ora 08:37

DEZVĂLUIRI (ale stării) EXCEPȚIONALE!

Marime Font

Prin interdicția site-urilor zise ”fake-news”, Dodon se răfuiește de fapt cu mediile de informare românești, în timp ce el este cel care finanțează și tirajează fake-news-uri ruso-sovietice

Ieri, Timpul a publicat un facsimil al SIS-ului moldovenesc, cu lista site-urilor interzise în RM, chipurile ar fi false și contrare „securității statului.”
De fapt, documentul conține o informație mult mai importantă și anume.

În antetul facsimilului este publicat un titlu instituțional, care nominalizează un răspuns al SIS-ului.

Loading...


Fără să-și dorească probabil, instituția de securitate a statului, care nu are în competența sa lupta cu mass media, își demască o anumită dependență de politicul statului, în special, divulgă o indicație adresată ei, din partea cuiva.

Se scrie acolo(agramat, desigur): ”La Indicații Executorii a SIS al RM nr. 1/2-129 din 19.03.2020”

Este clar că indicația vine de la Dodon. Numai el își poate permite să dea indicații SIS-ului. Numai indicațiile lui Dodon se execută de SIS-ul ”apolitic” de la Chișinău. Cine crede altfel să dovedească. Noi însă avem argumentul în față și fiecare cititor îl poate accesa și anume, lista adreselor de internet interzise și titlul instituțional cu pecetea SIS-ului, de pe listă.

Interdicția site-urilor este un element al războiului hibrid al Rusiei realizat prin persoanele sale din R. Moldova

Este bine știut că starea excepțională, în orice țară, limitează într-o anumită măsură drepturile fundamentale, constituționale, ale omului. De aceia, guvernările europene care au declarat starea excepțională, în legătură cu virusul COVID-19, au grijă să nu suprime totuși aceste scumpe drepturi, obținute cu greu, de-a lungul secolelor, astăzi colaterale pandemiei. Indiscutabil, dreptul omului la informație este unul dintre cele prioritare și urmează a fi respectat, în primul rând.
În cazul acesta, încă nimeni în țările democratice nu s-a gândit să închidă medii de informare, fie ele și pagini de internet, lucru care poate fi efectuat de altfel doar prin decizii judiciare, dar nu prin simplă includere într-o listă arbitrară, ticluită mai degrabă în umbra instituției prezidențiale a statului.

Vedem că practica democratică este străină la Chișinău. Dodon s-a grăbit prea evident să dea lovitura adversarilor săi, unul dintre care este România și tot ce ține de ea. Plus, atitudinea neloială a președintelui R.Moldova față de cetățenii săi a determinat ceia ce avem acum: închiderea unor site-uri efectuată de către SIS, ”la Indicații Executorii”…

Fără a încerca justificarea acestor site-uri libere, din lumea liberă, este de departe vizibil că, în majoritate, ele fac parte din familia română. Printre ele, o serie de titluri, pe care anterior publicul le-a accesat de mai multe ori cu plăcere și a aflat lucruri utile, românești. Lumea românească însă, la Kremlin, a fost anunțată ca una contrară ”lumii ruse”. Tocmai de aceia, Moscova poartă războiul său veșnic, dar nedeclarat, împotriva României și românismului.

Anume acest factor l-a determinat pe Dodon să dea indicația de suprimare a adreselor de internet, publicate cu destulă satisfacție de către SIS. Oricine poate deduce acest simplu adevăr, din originea listei și faptul că ea există în forma aceasta, de vreun an deja și nicicum nu putea să lezeze tronul lui Dodon, în momentele sale de stare excepțională.

Dodon este omul care, el însuși finanțează medii de informare fake-news, iar ministrul apărării Gaiciuc cântă osanale armatei altui stat, de la care R. Moldova și-a declarat independența

La 7 martie curent, Timpul a publicat articolul subsemnatului „Cum eroul Lomakin de la Răscăieți a murit de trei ori.

În articol, în baza documentelor de arhivă, a fost desființată minciuna propagandei ruso-sovietice cu așa zișii „11 eroi de la Răscăieți”, care cică au trecut Nistrul într-o noapte, au atacat pozițiile românești prin surprindere, au ucis vreo 250 de ”hitleriști” și tot așa. Urmează și alte lucrări demascatoare la temă, având suportul materialelor de arhivă ținute zeci de ani ascunse prin sertarele Moscovei.

Dodon însă a hotărît să continue, pe teritoriul R.Moldova, fake-urile bolșevice din războiul al doilea mondial. A format o echipă de propagandă „militară sovietică”, în frunte cu generalul Gaiciuc, un alt apologet fervent al Rusiei. Pe timpul stării excepționale, această echipă de falsificatori se ocupă de tirajarea elogioasă a minciunilor ruso-sovietice, în țara pe care acești înalți funcționari au responsabilitatea să o conducă.

Unul dintre mijloacele de difuzare a minciunilor impardonabile antinaționale este tipărirea broșurilor, cărților, articolelor de internet, filmelor etc., printre care recenta carte apărută ”Плацдармы победы” – ro: ”capurile de pod ale biruinței”.

În carte, falsa luptă a „eroilor de la Nistru” este relansată ca una adevărată și lăudată pe cât au putut s-o facă autorii.
De altfel, cartea-fake ”Плацдармы победы” îi are printre protagoniștii săi pe aceiași Dodon și Gaiciuc. Iată ce scrie caseta tehnică a opusului:

”Autori:
Victor Vladimirovici Gaiciuc, general, ministru al apărării din R.Moldova;
Boris Andreevici Șapovalov, istoric, politolog;
Mihail Vasilevici Lupașco, jurnalist, scriitor;
Cartea a fost editată cu suportul logistic și financiar al președintelui R. Moldova, Igor Nicolaevici Dodon”

(Atenție și la transcripția rusească a numelor, acestor ”patrioți ai Moldovei”, transcripție contrară normelor onomastice și de cancelarie ale statului independent R.Moldova!)

Așadar, pe lângă suprimarea drepturilor moldovenilor la informare corectă, operată de Dodon, prin folosirea resurselor de stat,
și pe lângă lansarea propriilor fake-news-uri, cum este minciuna ”eroilor de la Răscăieți”,

Igor Dodon, în calitatea sa de președinte al R.Moldova, și cu ajutorul persoanelor sale apropiate, la fel de devotate Moscovei, în războiul hibrid împotriva României,

(Dodon) mai și finanțează campanii întregi de fake-news-uri ruso-sovietice pe teritoriul țării, pe care are responsabilitatea să o conducă.

Să fie banii aceștia oare din milionul cel pe care el l-a anunțat, în filmul demascator cu Plohotniuc, ca milion recepționat lunar, de la Moscova..? Cert este una, Dodon care-și primește salariu din bani publici, utilizează acești bani, dar mai găsește și alte surse să finanțeze diversiunile rusești în țara pe care o conduce. La sigur, în acestă situație, procuratura (dar și SIS-ul) ar trebui să se autosesizeze și să dea răspunsul onest, în fața societății.

Alte dezvăluiri în privința patronajului de fake-news-uri al lui Dodon și de promovare a minciunii ruso-sovietice pe bani dubioși, urmează în alte materiale.

Lista titlurilor de site-uri interzise în R.M., sub paravanul ”stării excepționale de pandemie”. Lista a fost ticluită cu mult până la instituirea stării excepționale, în care președintele R.Moldova se scaldă în voia sa.

Este ușor sesizabil că interdicția aceasta, făcută cu mâinile instituției publice SIS (Serviciul de Informații și Securitate) al R.Moldova, la „indicația și execuția” unui mare șef, este îndreptată împotriva drepturilor și libertății de informare a cetățeanului, în special suprimă activitatea diverselor surse românești, în spațiul pruto-nistrean.

În același timp, mass media rusești, deosebit de nocive în planul fake-news-urilor sunt retranslate în proporții deosebit de mari, pe teritoriul Republicii Moldova.

Caseta tehnică a cărții plină de fake-ul ruso-sovietice, unul dintre care - cel cu așa zișii ”11 eroi de la Răscăieți”. Lucrarea este scrisă în stilul și spiritul propagandistic totalitare din URSS, stat de la care Republica Moldova s-a rupt, proclamându-și independența, în 1991, prin jertfirea unor generații de martiri.

Plină de elogii la adresa armatei altui stat, cartea îl are în calitate de autor și pe generalul Victor Gaiciuc, fost ministru al apărării și actual consilier al președintelui R. Moldova.

Părintele spiritual al acestei cărți plină de minciuni (fake-uri bolșevice) este însuși președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a semnat în ea, în calitate de susținător și finanțator al procesului de editare. 

Un articol de: George Mărzencu Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 10:17

opinie Petrișor Peiu: Răspunderile. Și, totuși, Unirea!

Petrișor Peiu: Răspunderile. Și, totuși, Unirea!

Generația politică actuală a comis două păcate îngrozitoare față de națiunea română: a închis Institutul "Cantacuzino" și a renunțat programatic la Re-unirea Basarabiei cu țară. Fiecare dintre aceste două păcate sunt suficiente pentru a le asigura...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 10:16

ȘTIREA DIMINEȚII /// Viziere.md asigură producerea și donarea vizierelor cadrelor medicale din R. Moldova după modelul unui grup de activiști din România

ȘTIREA DIMINEȚII /// Viziere.md asigură producerea și donarea vizierelor cadrelor medicale din R. Moldova după modelul unui grup de activiști din România

Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR) s-a alăturat inițiativei unui grup de activiști din România (viziere.ro) de a produce și dona viziere sistemului medical și implementează proiectul în Republica Moldova prin intermediul platformei online – viziere.md. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 10:09

VIDEO LIVE / Informații de ULTIMĂ ORĂ despre situația privind COVID-19 în R.Moldova

VIDEO LIVE / Informații de ULTIMĂ ORĂ despre situația privind COVID-19 în R.Moldova

Briefing susținut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 09:10

O altă localitate din raionul Hîncești, ar putea intra în CARANTINĂ. O femeie a fost testată pozitiv cu noul coronavirus

O altă localitate din raionul Hîncești, ar putea intra în CARANTINĂ. O femeie a fost testată pozitiv cu noul coronavirus

Primăria localității Cărpineni din raionul Hîncești anunță primul caz de COVID-19. Este vorba de o femeie în vârstă de 62 de ani, originară din comuna Cărpineni, care s-a întors recent din Italia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:40

Te simți BALONAT? Bautura asta te scapă de probleme peste noapte!

Te simți BALONAT? Bautura asta te scapă de probleme peste noapte!

 H.pylori este o bacterie asimptomatica. Aceasta cauzeaza infectii in stimac si afecteaza doua treimi din populatia planetei. Daca este lasata netratata, aceasta bacterie poate cauza probleme medicale severe, precum ulcer peptic si chiar cancer stomacal. Pentru a putea fi detectata, este...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:30

Cu oamenii în carantină, NATURA recucerește teritoriile pierdute / VIDEO

Cu oamenii în carantină, NATURA recucerește teritoriile pierdute / VIDEO

Păsările cântă, mistreții se plimbă prin orașe, delfinii au revenit în locuri în care plecaseră de mult. Odată cu carantina, animalele sălbatice și plantele profită de calmul regăsit, în timp ce oamenii au mai mult timp pentru a observa natura, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:28

FOTO / DODON sfidează CARANTINĂ și încurajează moldovenii să IGNORE statul acasă și să iasă cu familia la aer. Șeful MAI amenință să interzică „în GENERAL” ieșitul din case

FOTO / DODON sfidează CARANTINĂ și încurajează moldovenii să IGNORE statul acasă și să iasă cu familia la aer. Șeful MAI amenință să interzică „în GENERAL” ieșitul din case

Șeful de la MAI, Pavel Voicu, afirmă  că, în următoarele zile, autoritățile ar putea interzice în general ieșirea din case. Potrivit fostului consilier al lui Dodon, dacă va fi luată o astfel de decizie, cetățenii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:22

Beție cu sfârșit tragic, la CAHUL. Un tânăr de 27 de ani a murit în drum spre spital

Beție cu sfârșit tragic, la CAHUL. Un tânăr de 27 de ani a murit în drum spre spital

Un tânăr a murit, după ce a fost înjunghiat de colegul de pahar. Crima a avut loc în această dimineață, în localitatea Crihana Veche, din raionul Cahul.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:02

Horoscopul zilei de azi, DUMINICĂ 29 MARTIE 2020. Încă o influență benefică de la Venus azi!

Horoscopul zilei de azi, DUMINICĂ 29 MARTIE 2020. Încă o influență benefică de la Venus azi!

Iata horoscopul zilei de azi DUMINICA 29 MARTIE 2020 ; astazi are loc al doilea trigon al weekendului pentru planeta iubirii si frumusetii Venus. Ii vine randul lui Pluto in Capricorn, dupa Jupiter de ieri, iar Luna intra in Gemeni azi. Ne-am vazut vietile schimbate asa de mult in aceasta luna...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 08:00

Ministrul Sănătăţii: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi FĂRĂ a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala

Ministrul Sănătăţii: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi FĂRĂ a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că aproximativ 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala. Tătaru estimează că la Suceava, care este zona cea mai afectată din România, pot...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 29 Martie 2020, ora: 07:26

Falsificarea Istoriei Moldovei (Românilor) - O penibilitate a istoriei mondiale / Partea 2-a

Falsificarea Istoriei Moldovei (Românilor) - O penibilitate a istoriei mondiale / Partea 2-a

O zisă „capodoperă” a grupării de falsificatori ai istoriei Moldovei, slujbași manevrați politic, este cea creată în anonimat, site-ul www.moldovenii.md., unde, în principal, se bate monedă pe aceleași vechi teorii mincinoase ale regimului de ocupație stalinistă,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 01:36

PLAN GERMAN ANTI-PANDEMIE: reinserția în economie a persoanelor cu anticorpi

PLAN GERMAN ANTI-PANDEMIE: reinserția în economie a persoanelor cu anticorpi

Cercetătorii germani pregătesc un studiu care le va permite să determine în ce măsură o parte dintre cei care au trecut de infecția cu COVID-19 ar putea fi scutite să se supună restricțiilor și și-ar putea relua activitățile obișnuite.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 00:35

covid-19 BĂTAIE DE JOC - Rusia are atât de PUȚINE cazuri de infecție pentru că folosește TESTE de PROASTĂ calitate / R. Moldova a primit 10 mii de teste rusești

BĂTAIE DE JOC - Rusia are atât de PUȚINE cazuri de infecție pentru că folosește TESTE de PROASTĂ calitate / R. Moldova a primit 10 mii de teste rusești

Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a transmis ieri seara ministrului moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, din partea autorităților ruse, un lot umanitar compus din 10 mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus, anunță portalul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 29 Martie 2020, ora: 00:23

Un grup de tineri din România fac protecții SPECIALE pentru medicii din țară. Caută materiale pentru că vor să le facă pentru mii de doctori

Un grup de tineri din România fac protecții SPECIALE pentru medicii din țară. Caută materiale pentru că vor să le facă pentru mii de doctori

Un grup de fondatori de startup-uri au prototipat o vizieră de protecție ușor de fabricat și care poate fi folosită de doctori pentru a se proteja de coronavirus. Proiectul se numește viziere.ro și are cereri de la mii de doctori care au nevoie de materiale de protecție în acest...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 28 Martie 2020, ora: 18:43 de Silviu Tănase

Tehnocratul de la Pârjolteni și Dezastrul Republicii Moldova

Tehnocratul de la Pârjolteni și Dezastrul Republicii Moldova Din editia print / Foto: colaj Timpul.md

Erodarea imaginii unui guvern, are nevoie, în mod obiectiv, de o anumită perioadă de timp. Indiferent de gafele pe care le face, învestirea unui nou guvern, generează anumite așteptări și trebuie să treacă o anumită perioadă de timp, până când oamenii vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 18:11

Biserica rusă refuză să închidă locașurile din cauza COVID-19

Biserica rusă refuză să închidă locașurile din cauza COVID-19

Bisericile ruse din Moscova nu vor fi închise, în ciuda pandemiei coronavirusului, a declarat serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse, după o ședință a grupului de lucru patriarhal pentru coordonarea eforturilor în legătură cu epidemia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 17:42

50 de persoane din sistemul medical SUNT INFECTATE cu virusul COVID-19 dintr-un total 231 de persoane / Guvernul ASCUNDE informația despre numărul persoanelor aflate în stare GRAVĂ

50 de persoane din sistemul medical SUNT INFECTATE cu virusul COVID-19 dintr-un total 231 de persoane / Guvernul ASCUNDE informația despre numărul persoanelor aflate în stare GRAVĂ

La tradiționalele declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Premierul Chicu alături de ministra Sănătății au anunțat că în R. Moldova au fost depistate 32 de cazuri noi de infectare, fără a menționa în ce...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 17:32

PANDEMIE COVID-19 / Rusia îşi închide TOTAL graniţele începând de luni

PANDEMIE COVID-19 / Rusia îşi închide TOTAL graniţele începând de luni

Rusia îşi va închide total frontierele începând de luni pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, au anunţat sâmbătă autorităţile ruse, citate de AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 13:56

Cum s-a redus poluarea din Europa / Efectele pozitive nevăzute ale pandemiei (INFOGRAFIC)

Cum s-a redus poluarea din Europa / Efectele pozitive nevăzute ale pandemiei (INFOGRAFIC)

Pandemia de coronavirus a dus la reducerea drastică a poluării din marile metropole europene. Italia, Spania și Franța, principalele state lovite de Covid-19, au înregistrat niveluri de poluare cu mult sub cele obișnute, scrie BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 13:44

ULTIMA ORĂ /// 36 de persoane din sistemul medical sunt infectate cu COVID iar un medic a decedat

ULTIMA ORĂ ///  36 de persoane din sistemul medical sunt infectate cu COVID iar un medic a decedat

Fosta ministră a sănătății, Ala Nemerenco anunță că 18% din persoanele infectate cu virusul COVID-19 sunt lucrători în sistemul medical.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 12:57

Medicii de la Institutul Oncologic umblă cu măști pe care și le-au CUSUT SINGURI din stofă (protv.md)

Medicii de la Institutul Oncologic umblă cu măști pe care și le-au CUSUT SINGURI din stofă (protv.md)

Protv Chișinău relatează în cadrul unui reportaj starea dezastruoasă în care sunt obligați să activeze medicii din R. Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 12:51

AMERICA donează R. Moldova 1,2 milioane de dolari pentru COMBATEREA Covid-19. Elveția donează măști, mănuși și dezinfectanți

AMERICA donează R. Moldova 1,2 milioane de dolari pentru COMBATEREA Covid-19. Elveția donează măști, mănuși și dezinfectanți

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) anunță că, în conformitate cu angajamentul de lungă durată al SUA față de cetățenii Republicii Moldova, va oferi asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 12:45

SHOW CU HUMMERE în timp ce oamenii SIMPLI se înghesuie în troleibuse

SHOW CU HUMMERE în timp ce oamenii SIMPLI se înghesuie în troleibuse

Deși pe străzile R. Moldova circulă în stânga și în dreapta poliţişti şi militari, dar şi convoaie de Hummere militare, care încearcă, prin prezenţa lor, să-i „sperie” pe oameni. Cetățenii nu se prea grăbesc să se închidă prin case....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 12:26

CAZ RAR // O pisică purtătoare de coronavirus în Belgia

CAZ RAR // O pisică purtătoare de coronavirus în Belgia

O pisică a fost infectată cu noul coronavirus în Belgia, contaminată de stăpânul ei care era bolnav, au anunţat vineri autorităţile sanitare belgiene, excluzând orice risc de contaminare de la animal la om, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Martie 2020, ora: 11:46

Băncile din Moldova nu pot atrage finanțare externă în condiții acceptabile / RATINGUL R. Moldova la nivelul... Iranului

Băncile din Moldova nu pot atrage finanțare externă în condiții acceptabile / RATINGUL R. Moldova la nivelul... Iranului

Băncile din Republica Moldova nu pot atrage finanțare externă în condiții acceptabile. din cauza actualului rating (scăzut) al țării, susţine Aliona Levcă, preşedinta unei bănci comerciale într-un interviu pentru revista "Bănci și Finanțe".

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)