Externe

Dezvaluiri. Trupele de elita ale politiei ruse, acuzate de rapirea si maltratarea imigrantilor

Ofiteri din cadrul unei unitati de elita a politiei ruse, Omon, au fost acuzati de o fosta colega de-a lor de rapirea si exploatarea unor muncitori imigranti, pe care-i obligau sa lucreze fara plata la proiecte de constructie, relateaza postul de televiziune Sky News in pagina electronica.

Aceste acuzatii au fost formulate de Larisa Krepkova, care a fost antrenor de caini in cadrul Omon.

Ea afirma ca a parasit unitatea pentru ca nu mai putea suporta sau ignora brutalitatea fostilor ei colegi. In prezent, Krepkova este paznic intr-un bloc de locuinte de la marginea Moscovei. Ea locuieste intr-o incapere mica de la intrarea in bloc, unde isi are si biroul.

Politistii, a caror sarcina este sa protejeze, rapeau si bateau muncitori imigranti care asteptau la marginea drumului sa fie luati la munca.

"Rup coaste, rup picioare si lovesc la nivelul fetei pana cand aceasta demonstratie de forta ii convinge pe muncitori sa nu mai opuna rezistenta", a declarat Krepkova.

"Ii aruncau in dubite, le luau documentele si telefoanele mobile, dupa care ii aduceau la sediul (unitatii) si-i fortau sa munceasca pe nimic", a adaugat ea.

Muncitorii erau fortati, de asemenea, sa munceasca in casele ofiterilor superiori, a declarat Krepkova. Ea a spus ca nu se teme de eventualele consecinte ale acestor acuzatii.

"Am primit apeluri anonime de amenintare, prin care mi s-a spus sa nu mai vorbesc. Dar oamenii trebuie sa stie ce se intampla", a continuat ea.

Un imigrant, Shakir, a carui familie traieste in Uzbekistan, a venit la Moscova sa castige bani pentru a-i trimite acasa. El a declarat ca a fost fortat la o munca de "sclav" de Omon.

"Au venit dimineata devreme cu dubele, in timp ce oamenii dormeau", a spus el. "Au luat zece sau 20 dintre noi, iar eu am fost fortat sa tai lemne, in timp ce ceilalti au fost obligati sa sape santuri pentru cabluri", a adaugat imigrantul uzbec.

"Daca acuzi pe cineva de vreo infractiune, trebuie sa mergi la tribunal, la politie sau la procuratura si sa prezinti fapte. Aceasta informatie nu are vreo dovada", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului rus al Afacerilor Interne, in subordinea caruia se afla Omon.

Sursa: Realitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *