Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Politică 9 Noiembrie 2017, ora 07:45

Dezvăluirile Paradise Papers cutremură piața bancară: Trei bănci germane, implicate în cazinouri ilegale pe internet

Marime Font

 
 
 


Trei bănci germane sunt implicate în procesarea unor plăţi pentru cazinouri ilegale online, dezvăluie cercetările realizate de două organizaţii media locale în urma aşa-numitei scurgeri de documente Paradise Papers, relatează miercuri dpa, conform agerpres.ro.

Băncile germane DZ Bank, Postbank şi Hypovereinsbank ar fi implicate în acceptarea de bani pentru jocuri de noroc ilegale, potrivit informaţiilor difuzate de ziarul german Sueddeutsche Zeitung şi postul de televiziune NDR marţi noapte.

Activitatea online ar putea face companiile vinovate de asistenţă pentru jocuri de noroc ilegale şi poate constitui spălare de bani, a declarat Ministerul de Interne al statului german Saxonia Inferioară, citat de Sueddeutsche Zeitung.
Guvernul îi pregătește o surpriză lui Traian Băsescu: Hotărârea de Guvern de pe masa lui Mihai Tudose (surse)În replică, Hypovereinsbank a declarat pentru dpa că a urmat toate reglementările legale, inclusiv referitoare la spălare de bani, în timp ce banca DZ a spus că analizează situaţia. Postbank a declarat că a respectat legea germană.

Aceste informaţii apar după o investigaţie a conţinutului unei scurgeri masive de 13,4 milioane de documente de la o firmă de avocatură offshore şi o companie din Singapore, cunoscută sub numele de Paradise Papers.

Documentele au fost obţinute de Sueddeutsche Zeitung şi publicate de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ). Ele se referă la tranzacţii ale instituţiilor financiare, giganţi tehnologici şi alte companii.

De asemenea, potrivit documentelor, campionul de Formula 1 Lewis Hamilton a evitat să plătească impozite de cel puţin 4 milioane de lire sterline (5,3 milioane de dolari) la achiziţionarea avionului său privat, scrie ziarul

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul