Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Chișinău 1 Iulie 2014, ora 15:50

Diacov: judecătoarea Vasilevici și procurorul Gherasimenco apără traficanții de droguri

Marime Font

Şeful Procuraturii Municipale Chişinău, Ion Diacov,  susține că adjunctul său, Vasile Gherasimenco, a intrat în cârdășie cu magistrata Lilia Vasilievici de la Judecătoria Centru pentru a-l scăpa de pedeapsă pe un traficant de droguri. Despre acest caz a fost informat Consiliul Superior al Procurorilor şi Consiliul Superior al Magistraturii.

În data de 1 august 2013, Lilia Vasilevici l-a condamnat pe un bărbat învinuit de trafic de droguri la patru ani de închisoare cu suspendare, deși procurorii au cerut 14 ani de puşcărie. "Judecătorul până nu a avut încredere că sentinţa nu va fi atacată nu putea să se pronunţe. Doar un sinucigaş putea să se pronunţe", consideră procurorul capitalei.

Diacov menționează că, în perioada în care a fost pronunţată sentinţa el, dar şi procurorul care se ocupa de acest caz se aflau în concediu. Atunci, toate atribuţiile de înlocuire şi numire a unui alt procuror au fost preluate de adjunctul său, Vasile Gherasimenco. "El a făcut tot posibilul, sunt acolo şi nişte falsuri, ca să nu atace, să scape termenul de atac şi atunci în cel mai bun caz se putea aplica o pedeapsă disciplinară, colegii au observat această încălcare şi la timp au atacat şi sentinţa a fost anulată", a explicat Diacov.Prin hotărârea Curţii de Apel Chişinău, sentinţa Liliei Vasilevici a fost anulată, iar inculpatul a fost condamnat la şapte ani de detenţie.
La rândul său, Vasile Gherasimenco dezminte acuzaţiile şi spune că este victima unei campanii de discreditare. "Sunt nişte insinuări şi provocări la adresa mea, sunt nişte învinuire grave aduse mie care durează de vreo 9 luni de zile, sper că până la urmă organele competente se vor expune pe marginea acestui caz", a menţionat Gherasimenco.

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul