Sănătate

Dieta fără sport nu funcţionează

 Pentru că, în ziua de astăzi, suntem şi supraponderali, şi foarte ocupaţi, mulţi oameni adoptă diete stricte, în speranţa că acest lucru va fi de ajuns pentru a reveni la o greutate normală. Majoritatea nu fac sport, motivând, de obicei, că nu le permite timpul.

Cercetătorii americani au vrut să vadă ce rezultat dau dietele stricte care nu sunt combinate cu activitate fizică mai intensă. La finalul studiului, concluzia lor a fost că şansele de a slăbi sunt foarte mici.

Ideală, pentru o slăbire considerabilă şi de durată, este o combinaţie între o dietă sănătoasă şi o activititate fizică mai intensă.

Deşi studiul a fost făcut pe femele de maimuţă oamenii de ştiinţă spun că aceleaşi lucruri se aplică şi în cazul oamenilor.

Cine consumă alimente calorice pentru o perioadă, apoi trece la o dietă restrictivă, nu va obţine niciun rezultat în prima lună. Ba, mai mult, va observa că are mai puţină energie, deci va face mai puţină mişcare. Când rezultatele întârzie să apară, probabil că aceste persoane vor avea tendinţa să mănânce şi mai puţin. Rezultatul? Şi mai putină energie, deci şi mai puţină mişcare.

În schimb, cei care ţin o dietă sănătoasă, dar nu neapărat restrictivă, şi o combina cu sport au sanse mai multe sa slabeasca.

Pare paradoxal sa mananci mai putin si totusi sa-ti pastrezi greutatea, dar nu mai este deloc ciudat daca ne gandim ca aceasta trasatura este o mostenire de la stramosii nostri, primii oameni. Daca noi avem suficienta mancare la dispozitie, deci sunt aproape inexistente sansele de a muri de foame, ei aveau perioade lungi in care nu gaseau nimic de mancare.

Drept rezultat, organismul uman a dezvoltat un mecanism prin care compenseaza alimentatia saraca in calorii cu lipsa miscarii. Astfel, in perioadele de infometare, corpul tau tinde sa reduca la minim activitatea fizica, chiar daca tu nu esti constienta de asta.

Pentru ca nu poate sti cat va dura infometarea, corpul tau ia masuri imediat ce observa lipsurile si incearca sa previna pierderea grasimii. Aceasta nu este decat un depozit de energie pe care corpul il face atunci cand primeste mancare prea multa, tocmai in ideea ca, la un moment dat, va urma o perioada de foamete. Grasimea reprezentand o asigurare de viata pentru organismul tau, el nu este dispus sa renunte la ea cu una cu doua.

Sursa: Unica

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *