Femeia

Dieta în doi

Se poate recurge la această metodă salvatoare doar în cazul în care aveţi un stil de viaţă asemănător. Chiar dacă numărul necesar de calorii de care are nevoie organismul bărbatului este mai mare decât cel al organismului tău, eforturile de a slăbi sunt aceleaşi. Acum că l-ai convins, haide să vedem cum procedaţi pentru a slăbi.

Pariuri şi pedepse

Pentru început, fixaţi câteva reguli de la care nu trebuie să vă abateţi. Încercaţi să găsiţi împreună dieta care se potriveşte cuplului, iar pentru a o urma faceţi mici pariuri sau stabiliţi un sistem de pedepse. Cu un astfel de sistem, cu siguranţă nu veţi fi tentaţi să călcaţi strâmb. Pentru a avea rezultate căutaţi o motivaţie… materială. Pierderea unui anumit număr de kilograme poate fi recompensată de petrecerea unui weekend romantic într-o locaţie de vis, de o cină romantică sau… de achiziţionarea unui obiect pe care vi-l doriţi.

Alimentele potrivite

Dacă vrei să slăbeşti, sau să te menţii, trebuie să alegi alimentele corecte, să supraveghezi cu atenţie porţiile şi să renunţi la alune, pufuleţi, mici croisante, chipsuri, ciocolată sau biscuiţi între mese. Încearcă să dai prioritate calităţii, nu cantităţii. Modul în care se aşază mâncarea în farfurie poate de asemenea ajuta. Porţiile mai mici aranjate cu dragoste şi atenţie vă vor ajuta să mâncaţi mai puţin. Totodată, identificaţi împreună „viciile” comune în materie de mâncare şi gustări. Tot împreună trebuie să le şi îndepărtaţi din frigider, dulapuri sau debara. Acum este momentul să scoţi la iveală toate dulciurile ascunse în sertare şi locuri secrete şi să iei decizia corectă. În cazul în care ştii că nu sunt o reală tentaţie, păstrează-le. Dacă eşti convinsă că nu vei putea să dormi până când nu vei degusta un jeleu sau o bucăţică de ciocolată cu alune şi stafide, mai bine renunţă la ispite. Fă-le cadou! Un copil se va bucura nespus atunci când va primi dulciuri. Ulterior, nu mai cumpăraţi aceste alimente şi împreună veţi face mult mai uşor faţă tentaţiilor. Mergeţi împreună la cumpărături şi cereţi mereu părerea partenerului atunci când vreţi să procuraţi un anumit produs. Nu mai umpleţi coşul cu sărăţele, biscuiţi, chipsuri, covrigei, cornuleţe, ciocolată, bomboane, îngheţată, prăjiturele etc., ci… cu fructe şi legume. Acestea sunt indicate în orice regim, dar sunt perfecte şi pentru a fi „ronţăite” între principalele mese.

Gătiţi împreună

Încercaţi să vă faceţi timp să gătiţi împreună! Chiar dacă pare destul de greu de realizat, încearcă să-l ademeneşti în bucătărie pentru o jumătate de oră. Puteţi să vă amuzaţi împreună, gătind noile preparate impuse de dietă. Pentru a mânca mai multe verdeţuri, în cazul în care nu sunteţi obişnuiţi să vedeţi culoarea verde în farfurie, puneţi şi nişte bucăţele de carne în tigaie. Cu condimentele necesare, dar nu în exces, mâncarea va fi mai gustoasă.

Mişcare împreună

Nu sunteţi obişnuiţi cu sportul? Ei, iată că acum, cu această dietă, a venit momentul să faceţi mişcare. În doi va fi mult mai simplu. Puteţi alerga în parcul din apropiere, sau puteţi face plimbări cu bicicleta. Amuzaţi-vă, la o plimbare cu rolele, sau faceţi diverse întreceri la bazinul de înot. Sau, pur şi simplu, plimbaţi-vă, admiraţi natura. Pe lângă un mod de viaţă sănătos veţi recâştiga o viaţă de cuplu fericită! 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *