Actualitate

Din 2016, românii vor călători FĂRĂ VIZE în Canada

Fără a dori să avanseze o dată precisă, ministrul a specificat că eliminarea vizelor va avea loc peste aproximativ 18 luni de acum înainte, respectiv pe parcursul anului 2016.

“Vreau să fiu foarte categoric în ceea ce spun, chiar dacă nu avansez o dată fixă. În 18 luni, deci practic pe parcursul anului 2016, va fi eliminată obligativitatea vizei turistice canadiene pentru cetăţenii români, care vor putea astfel să vină în Canada fără a mai trece prin procedura obţinerii ei” a precizat oficialul canadian, care a repetat frază de mai multe ori pentru a nu lasă loc nici unei îndoieli.

Kenney spune că până acum România nu a îndeplinit condiţiile pe care legislaţia canadiană le impune pentru eliminarea vizei şi evocă problemele pe care autorităţile canadiene le-au avut cu grupuri organizate de cetăţeni din România, Ungaria, Bulgaria şi alte state est-europene care intrau ilegal în Canada şi solicitau azil pe motive politice sau umanitare.

“Au existat acele probleme legate de grupuri de cetăţeni, în majoritate de etnie roma, provenite din statele Europei de Est – România, Ungaria, Bulgaria, etc – intrate pe cai ilegale în Canada, şi care nu veneau pentru a munci în ţară noastră, ci pentru a beneficia de avantajele pe care sistemul nostru de asigurări sociale le oferă. Acum suntem pe cale să punem în aplicare un sistem de măsuri prin care să putem evita intrarea în Canada a acestor falşi apelanti de azil, cel puţin sub formă grupurilor organizate”, mai spune Jason Kenney. Fost ministru al Imigraţiei şi Cetăţeniei, oficialul canadian este un bun cunoscător al situaţiei din acest domeniu. El spune că la ora actuală Canada primeşte anual aproximativ 1.000.000 de solicitări de viza turistică din întreagă lume, din care sunt aprobate circa 82%.Fără a avea date precise referitoare la numărul de cereri venite din România, el precizează însă că procentul de acordare a vizelor pentru solicitanţii români este peste acest 82%.

sursa: quebec.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *