Sport

Din cariera de piatra spre recorduri mondiale

A ridicat pentru prima data halterele la Clubul sportiv „Heracles” din Soroca, in anul 2006. In urmatorii trei ani, el a reusit sa invinga detasat la toate editiile campionatelor mondiale de triatlon forta, categoria tineret. Acesta este traseul scurtei cariere sportive a junelui Vladimir Prepelita, elev al Colegiului tehnic agricol din Soroca.

Fara a avea alte preocupari in timpul sau liber, acum trei ani, elevul Liceului teoretic „Ion Creanga” Vladimir Prepelita frecventa tot mai des sala sportiva a institutiei in care invata, fapt observat de catre profesorul de educatie fizica Oleg Gresev, in prezent antrenor principal al selectionatei nationale de powerlifting. „Domnul profesor mi-a propus sa practic aceasta proba de atletica grea si eu am acceptat cu placere”, s-a destainuit tanarul sorocean.

Ascensiunea sa pe cararile sportului a fost una rapida, dar si extrem de complicata. El face parte dintr-o familie care se descurca asa cum poate pentru a depasi greutatile cu care se confrunta. Mama-sa nu e angajata in campul muncii, iar tatal nu are un serviciu permanent, insa, pe langa Vladimir, trebuie de pus pe picioare si fratele sau mai mic.

Constient de povara care sta pe umerii parintilor, Vladimir, desi inca nu a „prins” majoratul, se straduieste sa ajute familia cu ce si cum poate. „Pregatindu-ne avansat catre ultimele editii ale Mondialelor, isi aminteste antrenorul Oleg Gresev, observam ca Vladimir vine cam epuizat la antrenamente. Incercam sa aflu care este motivul, dar performerul tacea ca un „partizan”. Abia apoi am aflat de la amicii sai ca el pana la miezul noptii „batea” piatra cu maiul in cariera Sorocii”.

Chiar si cu oboseala acumulata prin „subteranele” orasului natal, Vladimir Prepelita reusea sa se deplaseze la Campionatele Mondiale si sa revina acasa nu doar cu titlurile cele mai supreme, dar si cu recorduri mondiale „batute”. Atat in editia 2007, din Irlanda, precum si in editia 2008 din SUA, el a avut o prestatie excelenta, reusind sa-si invinga toti adversarii si sa cucereasca titlurile supreme.

La editia din anul curent, desfasurata la Milton Keynes (Anglia), echipa noastra a participat cu un lot din trei sportivi plus antrenorul Oleg Gresev. Prepelita a obtinut primul loc in categoria de 60 kg, tineret, consemnand doua recorduri mondiale si unul european, iar chisinauianul Serghei Tiliucov a devenit campion in categoria de 60 kg, seniori, consemnand si el un record mondial.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *