Actualitate

Din cauza pepecedistului Corduneanu spitalele au ramas fara alocatii

Mihai Moldovanu si Ion Arteni, cei doi sefi ai Directiei sanatatii din mun. Chisinau, unul numit prin dispozitia primarului si al doilea de CMC, s-au luptat, ieri, la sedinta CMC, pentru dreptul de a vorbi la microfon. Si consilierii s-au impartit in doua tabere: comunistii si pepecedistii i-au facut galerie lui Arteni, iar democratii erau de partea lui Moldovanu. Conflictul a fost pornit de pepecedistul Alexandru Corduneanu, presedinte al sedintei.

Ieri, consilierii municipali au reusit sa se inteleaga pe parcursul unei ore si jumatate, timp in care au adoptat o singura decizie. Apoi, cand s-a ajuns la chestiunea cu nr. 2, privind aprobarea alocatiilor bugetare pentru ramura sanatatii, au inceput sa se certe. In ordinea de zi era indicat ca, la aceasta chestiune, raportor va fi Mihai Moldovanu. Insa Alexandru Corduneanu l-a invitat la tribuna pe Ion Arteni. Ca la comanda, si Moldovanu, si Arteni si-au facut vant spre tribuna. Primul a ajuns Arteni. Dar Moldovanu nu s-a lasat invins si l-a impins pe acesta cu coatele, ca sa vorbeasca el de la microfon. Arteni, fiind mai mic de statura, a cedat, dar nu a plecat din fata salii.

In sala – mare harmalaie, ca nu se intelegea nici in cer, nici in pamant. Consilierii democrati au incercat sa-l convinga pe Corduneanu sa faca ordine si sa-i dea cuvantul lui Moldovanu. „Dle Corduneanu, va rog sa nu faceti circ din sedinta. Spitalele asteapta alocatii. Arteni nu este in serviciu de mai mult de sapte luni. El nu este la curent cu tot ce se intampla in domeniul sanatatii. Dati-i voie sa vorbeasca lui Mihai Moldovanu”, l-a rugat pe presedintele sedintei Tatiana Gutium, consiliera PL. Si consilierul AMN, Oleg Cernei, a spus ca „se face un spectacol de prost gust”. „Cand am aprobat ordinea de zi, am aprobat si ca domnul Moldovanu sa fie raportor”, a spus acesta. La sedinta era prezent si Ghenadie Glusenco, reprezentantul guvernului. Fiind rugat sa-si spuna parerea, acesta a zis ca Moldovanu se afla ilegal in functie, intrucat instanta de judecata a declarat ilegala dispozitia primarului prin care acesta a fost angajat. La randul sau, Mihai Moldovanu a declarat ca el va renunta la functia detinuta doar atunci cand ii va fi reziliat contractul de munca.

Corduneanu l-a amenintat pe Moldovanu ca va chema politia, dar s-a razgandit si a anuntat o pauza de cinci minute. Dar cand a revenit, a declarat ca sedinta se amana pana joi. Desi erau revoltati, consilierii democrati n-au putut continua sedinta din lipsa de cvorum, caci comunistii, pepecedistii si umanistii au parasit sala. Acest lucru nu s-ar fi intamplat, daca aveau dreptul de a participa la sedinta cei cinci consilieri supleanti, care nu pot sa-si inceapa activitatea, la fel din cauza taraganarii celor trei partide, care de mai multe ori au boicotat sedintele.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *