Din cauza sancțiunilor impuse de țările occidentale, Federația Rusă a pierdut mai mult de 150 mld dolari

publicat în CSI / Rusia pe 9 Iunie 2015, 10:50

Președintele american Barack Obama a subliniat că, din cauza sancțiunilor impuse de țările occidentale, Federația Rusă a pierdut mai mult de 150 miliarde de dolari.

Declaraţia a fost făcută de liderul american după summitul G7 din Germania. Obama a menţionat că absenţa liderului Rusiei pentru al doilea an consecutiv la summit-ul G7 este o dovadă a faptului că Rusia se află în izolare.

„Este important să se recunoască faptul că economia Rusiei a fost mult slăbită, cotaţia rublei şi investiţiile străine au scăzut, inflaţia a crescut. Banca centrală rusă a pierdut peste 150 miliarde dolari din fondul de rezervă” – a spus Obama.

În acest sens, preşedintele american a precizat că activităţile băncilor şi companiilor ruseşti pe pieţele internaţionale sunt blocate, companiile energetice ruseşti au dificultăţi în importul de servicii şi tehnologii necesare pentru punerea în aplicare a proiectelor de energie complexe, iar companiile de apărare din Rusia nu mai sunt în măsură să obţină tehnologie străină.

„Rusia este într-o recesiune profundă. Prin urmare, acţiunile Rusiei în Ucraina dăunează însăşi Rusiei şi poporului rus”, – a rezumat Obama.

Amintim că, la finalul summit-ului G7, Barack Obama a declarat că ţările G7 sunt gata să introducă sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, dacă acest lucru se va impune.

sursa: paginaderusia.ro