Bună Dimineața

Din coadă de câine nu faci politician european

Cel mai greu se schimbă oamenii, psihologia lor, iar cel mai greu dintre oameni anume politicienii sunt cei ce se schimbă cel mai greu. Credeți, dumneavoastră, iubiți cititori că politicianul care până la ratificarea Acordului a furat și a mințit, a doua zi, după ratificare, va deveni înger, nu va mai fura și nu va mai spune minciuni? Proverbele românești ne învață că nu: lupul păru-și schimbă, iar năravul ba.

Cel învățat să fure până la Acord va fura și după Acord.
Cel ce a mințit până la Acord va minți și după Acord.
Cel ce a umblat, păzit de bodyguarzi până la Acord, va umbla cu bodyguarzi și după Acord.
Cel care a divorțat o dată până la Acord, va divorța o dată și după Acord.
Ș.a.m.d.

Ne-o spune și Ecleziastul:
„Ce a fost, va mai fi, şi ce s-a făcut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.
Ce este strâmb, nu se poate îndrepta, şi ce lipseşte nu poate fi trecut la număr.
Cine iubeşte argintul, nu se satură niciodată de argint”…
Așadar, și după semnarea Acordului vom avea de a face cu aceiași politicieni de până la semnarea Acordului. Evident, ne-am săturat de ei, nu-i mai vrem, dar asta nu contează pentru că ei se conduc de deviza domnitorului Lăpușneanu: „Daca voi nu mă vreți – eu vă vreu…!”.
Și iată-așa, an de an: noi nu-i vrem, dar ei ne vreau și ne…au!

Există la noi un politician care în afară de bodyguarzi e păzit și de câțiva cotei de presă – așa-ziși ziariști, analiști politici bloggeri. Boieru” plătește și javrele latră. Am constatat o legitate: cum apar eu cu un articol critic la adresa lui el asmuță javrele din dotare și, imediat, după două-trei zile, apar … „reacții” la adresa mea – minciuni în cantități industriale, insinuări, calomnii, atacuri la persoană.
Credeți că după semnarea Acordului respectivul politician va renunța la această practică murdară și va deveni proeuropean în cuget și simțiri?
Să fim serioși.

Credeți că javrele de presă vor renunța să latre la comanda (plătită) a ȘĂFULUI?
Să mai fim serioși încă odată.
Vor acționa pe vechi, vor lăuda Acordul și ne vor îndemna să gândim și să acționăm în spirit european. Pentru acest politician Acordul e singurul lucru care i-a mai rămas și cu care încearcă să prostească electoratul. Altceva el nu are ce spune poporului. Îmi amintesc de o scenă din nuvela „Alexandru Lăpușneanu”. Când boierul Moțoc urma să fie aruncat mulțimii, l-a rugat pe domnitor: „Lăsați-mă să mă spoveduiesc”! Lăpușneanu i-a tăiat-o necruțător: „Destul! Nu te mai boci ca o muiere! Fii român verde. Ce să te mai spoveduiești? Ce să-i spui duhovnicului? Că ești un tâlhar și un vânzător? Asta o știe toată Moldova”.

Aceste cuvinte ale lui Lăpușneanu, adresate lui Moțoc, sunt sută la sută valabile și pentru politicianul vizat care ni se bagă pe ochi, urechi și gât drept un „atlet al europenismului”.

Nu dau numele acestui politician, dar asta nu contează: în două-trei zile, totuna, javrele vor reacționa.
Pun pariu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *