Din sediul unei fundaţii de caritate au fost furați 181.374 de lei

publicat în Actualitate pe 15 Aprilie 2016, 16:35

 Doi tineri cu vârstele de 21 ani şi respectiv 25 ani, originari din Drochia şi Chişinău, au fost reţinuţi după ce au pătruns în sediul unei fundaţii de caritate de unde au furat un safeu cu bani în sumă de, precum şi două laptopuri în valoare de 14.000 de lei.

 Infracțiunea a avut loc în noaptea spre 13 aprilie anul curent. Conform informaţiilor constatate, bănuiţii au pătruns în oficiu prin culegere de chei. În urma măsurilor speciale de ivestigaţie poliţiştii au reuşit să-i reţină pe făptaşi, dar şi să depisteze mijloacele financiare furate, care au fost acumulate din donaţii pentru scopuri caritabile. În cadrul audierilor desfăşurate, ambii bănuiţi şi-au recunoscut vinovăţia şi au reîntors doar o parte din bani, în sumă de 101 525 lei. Potrivit lor, restul banilor ar fi fost cheltuiţi în scopuri personale. Safeul a fost depistat ulterior într-o fâşie forestieră din apropierea comunei Coloniţa, care a fost deteriorat cu ajutorul unui ferestrău electric.

Actualmente ei se află în arest pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

Timpul.md