Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Externe 17 Iunie 2017, ora 11:04

Diplomații ruși au fost privați de accesul gratuit pe plajele de lângă New York

Marime Font

 Primăria orașului Oyster Bay de pe insula Long Island, din statul New York, a anulat eliberarea a peste 100 de bilete pentru acces gratuit pe plaje pentru diplomați ruși care lucrează la sediul ONU din New York, și familiile lor.

Aceste bilete gratuite pentru acces pe plajă erau acordate diplomaților ruși în mod excepțional încă de pe vremea existenței URSS.
Oyster Bay, la est de New York, are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. În oras se afla una dintre cele două baze de odihna pentru diplomați din Long Island – vila Elmcroft, aflata pe o proprietate de 5,67 hectare, care include 27 de camere, 11 bai, un teren de tenis, grădini și un teren de fotbal.

Anterior, proprietatea a aparținut fostului guvernator al statului New York, Nathan Miller.Guvernul sovietic a cumpărat-o în 1954.

Proprietatea (foto) a fost folosita ca centru de spionaj, la fel ca și cea din statul Maryland, aflata într-o locație pitorească pe malul Golfului Chesapeake, la aproximativ 100 km de Washington. Administratia Obama a emis un decret în decembrie 2016, prin care închide accesul la cele doua proprietati, ca răspuns la atacul hackerilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale din SUA.
Când, în această primăvară, Primaria a primit de la Ambasada Rusa o cerere pentru 116 de bilete pentru acces gratuit la plaje, inspectorul-șef al Oyster Bay, republicanul Jozef Saladino a refuzat.

„Decizia noastră nu are nimic de-a face cu cea a guvernului federal“, – a spus Saladino. El a explicat ca la baza deciziei a fost principiul echității: „Dacă locuitorii noștri trebuie să plătească și ei, de asemenea, trebuie să plateasca“.

Locuitorii orasului achită pentru accesul la plaje 20 $ pe zi, sau pot cumpăra un abonament de 60 $ pe lună. Pentru vizitatori, intrarea la plaja costa $ 50-60 pe zi. Unele plaje sunt deschise pentru nerezidenți doar vara, în timpul week-end-urilor.
Reamintim că, în ziua în care administrația Obama a închis accesul la cele două propritetati din New York și Maryland, ea a decis și expulzarea de la Washington și San Francisco a 35 de diplomați ruși.

„Aceste acțiuni au fost luate ca răspuns la campania de hărțuire a diplomaților americani și acțiunile diplomaților ruși, pe care le consideram ca fiind în afara practicilor diplomatice“, – a explicat atunci Casa Albă.
Totodată, președintele de atunci, Barack Obama, a explicat că, în ultimul an, diplomații SUA de la Moscova au fost supuși unor hărțuiri inacceptabile de către serviciile de securitate ruse și poliție.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul