„Aș vrea să vă informez că autenticitatea diplomelor Universității Libere Internaționale din Moldova a fost recunoscută de către Consiliul Învățământului Superior din Turcia”, se spune într-o scrisoare a ambasadorului Turciei în R. Moldova, Excelența Sa, Mehmet Selim Kartal, adresată de curând rectorului ULIM, academicianul Andrei Galben.
Așadar, de azi înainte orice tânăr turc care va studia la ULIM va putea obține aici o diplomă valabilă în țara sa, după cum și orice tânăr din R. Moldova, care va absolvi ULIM, va avea posibilitate să muncească în Turcia pe specialitatea înscrisă în diploma sa. Recunoașterea diplomelor ULIM de către Turcia se datorează eforturilor perseverente ale acestei universități de a se alinia la standardele internaționale din domeniul învățământului superior. Acest succes remarcabil este rezultatul managementului de performanță dezvoltat de ULIM, în frunte cu academicianul Andrei Galben. Și, întrucât între Republica Moldova şi Republica Turcia nu există deocamdată un Protocol de Colaborare în domeniul Educaţiei, rezultă că meritul este exclusiv al acestei universități.
În august 2012, de exemplu, pentru promovarea imaginii ULIM în capitala Turciei, la Ankara a avut loc o conferinţă specială, dedicată Universităţii Libere Internaţionale din Moldova. La ea au participat reprezentanți ai Ministerului Educaţiei din Turcia, rectori şi prorectori de la cele mai mari Universităţi de stat şi private din Ankara - prof. dr. Omer Şarlak, prorectorul Universităţii UFUK, prof. dr. Hasan Bayhan, prorectorul Universităţii Hacettepe, prof. Dr. Sibel Aysil Ozkan, prorectorul Universităţii de Stat din Ankara și alții. Cei prezenți s-au interesat despre taxele de studii şi despre procesul de instruire în limbi străine la ULIM. Astfel, s-a ajuns la concluzia comună că ULIM corespunde tuturor criteriilor internaţionale şi tinerii turci ar putea să-şi facă studiile aici după recunoaşterea diplomelor de studii de către această țară.
La Conferința de la Ankara, s-a vorbit și despre relațiile fructuoase de colaborare pe care le-a stabilit ULIM cu universitățile din Turcia. Unii profesori au menționat vizita productivă a rectorului Andrei Galben la Ankara și întrevederile pe care le-a avut rectorul ULIM cu rectorii de la UFUK şi de la Hacettepe, cu funcționarii de la Ministerul Educaţiei Naţionale. Nu a fost trecută cu vederea nici colaborarea amplă a ULIM cu Ambasada Turciei de la Chișinău. În final, participanții la conferință au constatat: ULIM are o imagine pozitivă în cercurile decizionale din Turcia, de aceea, chiar şi în lipsa unui Protocol de Colaborare în domeniul Educaţiei între Republica Moldova şi Republica Turcia, diplomele ULIM pot fi recunoscute în Turcia. Nume de notorietate ale învățământului din Turcia, cum sunt prof. dr. Omer Şarlak, prof. dr. Hasan Bayhan şi prof. dr. Sibel Aysil Ozkan s-au angajat să susțină recunoaşterea diplomelor ULIM și l-au asigurat personal pe rectorul Andrei Galben de sprijinul lor.
Pentru a se asigura de susţinerea Ministerului Educaţiei al Republicii Turcia, rectorul Andrei Galben a mai făcut un pas – s-a întâlnit cu prof. dr. Ömer DİNÇER, secretar de stat, a purtat negocieri cu dl Nurettin KONAKLI, adjunctul ministrului Educaţiei şi șeful Departamentului Strategii Educaţionale a Turciei. În cadrul întrevederilor, demnitarii turci au declarat că Ministerul Educaţiei al Turciei va susţine ULIM în problema recunoaşterii diplomelor şi în acreditarea Universităţii în Turcia, apreciind eforturile domnului rector Andrei Galben în această privință. S-a convenit continuarea contactelor reciproce pentru a diversifica relaţiile şi cu alte instituţii de învăţământ superior din Republica Turcia.
În octombrie 2012, rectorul ULIM s-a întâlnit cu prof. dr. Türkmen DERDİYOK, rectorul ANKARA BİLGE UNIVERSITY şi dl prof. dr. Mehmet BULUT, membrul YÖK, cu care de asemenea a abordat subiectul colaborării reciproc avantajoase, prin participarea la diferite proiecte internaţionale şi susţinerea la Consiliul Învăţământului Superior din Turcia în ceea ce privește recunoaşterea diplomelor ULIM.
După dialogul oficial, delegaţia turcă a făcut cunoştinţă cu condiţiile de studii ale studenţilor de la ULIM, iar impresiile ei au fost cele mai bune. Vizita reprezentanților Consiliului Învăţământului Superior din Turcia a avut un efect pozitiv pentru extinderea de mai departe a cooperării ULIM cu instituţiile de învăţământ superior din Turcia.
În urma acestor eforturi considerabile depuse de conducerea ULIM, în special, de rectorul acestei instituții, academicianul Andrei Galben, pe 20 mai 2013, Consiliul Învăţământului Superior (YÖK) din Turcia a decis: diplomele Universităţii Libere Internaţionale din Moldova sunt recunoscute în Turcia.
Serviciul de presă al ULIM
|
Liderul grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în studioul Jurnal TV că Igor Dodon a fost cel care în 2005 i-a făcut cunoștință cu Vladimir Plahotniuc.
( ) Citeşte tot articolulLiderul socialiștilor Igor Dodon, care deține o colecție de accesorii de sute de mii de lei, de curând a fost observat că poartă un nou ceas de mână, estimat la aproximativ 1 500 de euro.
( ) Citeşte tot articolulOdată cu intrarea lui Marte în Gemeni, până spre sfârşitul lunii aprilie vom avea ocazii multiple să exersăm acţiunile inteligente, să ne punem în mişcare isteţimea, perspicacitatea şi curiozitatea.
( ) Citeşte tot articolulSfantul Conon a trait pe vremea Sfintilor Apostoli. S-a nascut in Isauria. Cei de aici au primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel. Parintii sai, Nestor si Nadia, l-au casatorit fara voia sa. Inainte de a se casatori, i s-a aratat Sfantul Arhanghel Mihail, in chip de barbat...
( ) Citeşte tot articolulUnele produse nocive de oxidare parţială a hranei cu scop energetic sunt radicalii liberi, echivalenţii smogului în organism. Radicalii liberi generaţi în interiorul organismului dăunează la fel ca şi cei declanşaţi de mediul poluat membranei celulare.
( ) Citeşte tot articolulÎn majoritatea cazurilor, atunci când femeile îşi propun să slăbească, încep să apară şi rezultatele. Totuşi, când luăm o astfel de decizie, trebuie să stabilim anumite obiective, dar şi să ţinem cont de anumite realităţi.
( ) Citeşte tot articolulA fost reținut pentru „dezmembrarea teritorială intenţionată a R. Moldova”, însă o lună mai târziu a fost eliberat, iar cele peste 30 de volume din dosarul penal intentat pe numele său și-au pierdut urma. Chiar și așa, spun cei care l-au arestat și l-au anchetat...
( ) Citeşte tot articolulZece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.
( ) Citeşte tot articolulCeaiul verde este recomandat în curele de slăbire, însă pe lângă rolul sau dietetic, această licoare previne o serie de alte afecţiuni sau ameliorează dureri nebănuite. Îţi spunem câteva lucruri pe care experţii în medicină naturistă nu ţi le-au...
( ) Citeşte tot articolulPrimele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Agerpres.ro.
( ) Citeşte tot articolulFiecare al doilea fumător care încearcă să renunțe la țigări se întoarce la vechiul obicei după o săptămână sau chiar mai puțin. Cel mai des fumătorii susțin că nu pot renunța la acest viciu din cauza lipsei de voință. Potrivit The Sun, 52 procente susțin că...
( ) Citeşte tot articolulAm arătat în numărul precedent că româna, la fel ca celelalte limbi romanice, a moștenit din latină aproximativ 2000 de cuvinte-bază. Dacă ținem seama de felul cum s-au transmis aceste cuvinte diverselor limbi romanice, constatăm că aproximativ 500, adică o pătrime, au...
( ) Citeşte tot articolulLiderul regimului de la Tiraspol minte în legătură cu cele 1800 de doze de vaccinuri pe care Chişinăul urmează să le trimită regiunii transnistrene. Cele 1800 de doze fac parte din lotul pe care Republica Moldova le-a primit drept donaţie din partea României, însă...
( ) Citeşte tot articolul