Actualitate

Directorul cinematecii din Strasbourg în juriul festivalului Cronograf

Cronograf este primul festival din Republica Moldova care a primit, anul acesta, sprijin prin programul Europa creativă al Comisiei Europene. Sunt în competiție 50 de documentare din 22 de țări, 30 de proiecții în afara concursului, au loc ateliere și mese rotunde pentru jurnaliști, studenți și tineri cineaști.

Faruk Gunaltay (n. 1949, Turcia) trăiește în Franța din 1950. Este licenţiat în filologie, filosofie şi istoria cinemato­grafiei la Universitatea din Strasbourg. Între 1997-2001 este membru, iar ulterior director interimar al Consiliului Executiv al Audiovizualului Eureka. Începând cu 1992 este directorul cinema­tecii Odyssée din Strasbourg, unul dintre cele mai vechi cinematografe din Europa. Din 2012, Faruk Gunaltay este programatorul Săptămânilor filmului românesc la Strasbourg, cu concursul Institutului Cultural Român de la Bruxelles.

Participarea lui Faruk Gunaltay la FIFD Cronograf face parte din strategia ICR Bruxelles de încurajare a conexiunilor europene pentru sectorul cultural din Republica Moldova.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *