Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente
 
 
 

Actualitate 31 Mai 2016, ora 12:27

Directorul Liceului ”Prometeu”, decorat de Klaus Iohannis

Marime Font

Directorul Liceului ”Prometeu”, Aurelian Silvestru a fost decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu ordinul Meritul cultural în grad de ofițer.

Distincția i-a fost oferită de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, în cadrul festivității de sfârșit de an școlar ”Ultimul sunet clopoțel”.

Elevii claselor absolvente ale Liceului ”Prometeu” din capitală și-au luat rămas bun de la profesori, dar și de la colegii alături de care au studiat timp de 12 ani.Dascălii care i-au instruit spun că au încredere în ei și în faptul că sunt bine pregătiți de Bacalaureat, după cum a menționat Doina Oprea, profesoară de matematică.

”Nu cred că sunt emoții, sunt rezultatele muncii noastre și vedeam relaxați, îmi dau seama că ei știu că merg cu un bagaj mare de cunoștințe. Chiar emoțiile unui BAC serios au trecut. Mulți din ei sunt admiși la studii și asta îi face și mai relaxați, și mai încrezători”.

Și copii din clasele mai mici spun că au avut un an de studii interesant, dar abia așteaptă vacanța de vară.

”Astăzi este o zi importantă pentru noi, pentru că e finele primului an de liceu și suntem foarte fericiți. Acest an a fost puțin mai greu de acomodat. În vacanță mă voi odihni la mare cu familia, voi pleca la bunici, voi merge în tabără.

A fost foarte interesant, captivant, am avut o experiență frumoasă, toți profesorii au încercat să ne îndrume în viață”.

La ceremonie a participat și ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca. Diplomatul, aflat la sfârșit de mandat în Republica Moldova, i-a înmânat directorului liceului ”Prometeu”, Aurelian Silvestru, ordinul Meritul cultural în grad de ofițer din partea președintelui României. Marius Lazurca.

”Președintele României, dorind a răsplăti meritele domnului Aurelian Silvestru, scriitor, pedagog, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția semnificativă avută la promovarea valorilor democrației în Republica Moldova, pentru consolidarea comunității de limbă și civilizație de o parte și de alta a Prutului, conferă ordinul Meritul cultural în grad de ofițer, categoria F – promovarea culturii.

Aurelian Silvestru: Mă simt deosebit de onorat pentru această distincție acordată de președintele României, onorat și, totodată, obligat. Eu știu că mai am multe de făcut pentru țară”, a declarat Marius Lazurca.

Sursa: radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md