Chișinău

Directorul Termocom riscă să fie demis

La primăria mun. Chișinău a parvenit o sesizare din partea Centrului Național Anticorupție în care este vizat directorul „Termocom” S.A. Mihai Cernei. Potrivit CNA, la 1 octombrie 2010, întreprinderea a semnat cu cetățeana Elena Constantinovici un contract pentru arenda camionului „Mercedes 310D” pe un termen de 3 ani. Cu toate acestea, conform datelor Î.S. „Registru”, până în octombrie 2012, proprietar al acestui mijloc de transport a fost Sorin Brumă, ginerele lui Mihai Cernei.

Tot la 1 octombrie 2010, Termocom a semnat cu contract  similar pentru închirierea camionului „Volkswagen T4” pe o perioadă de 3 ani cu Alexandru Friptuleac. Însă conform datelor Î.S. „Registru”, proprietarul vehiculului a fost Iulia Covali, fiica lui Mihai Cernei. Plata de arendă a ambelor camione s-a ridicat până la 135 mii lei, fără a lua în calcul și cheltuielile de întreținere.

Mihai Cernei a spus că nu a știut cui i-au aparținut unitățile de transport închiriate. „Nu știu ce a fost în 2010. Nu mă interesează ce mașini au rudele mele. Aceste mașini au fost folosite pentru îndeplinirea operativă a lucrărilor pe care le-a făcut Termocom”, a răspus Mihai Cernei.  

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a declarat că la mijloc e un conflict de interese și va propune consiliului de administrație al „Termocom” S.A. demiterea lui Mihai Cernei din funcția de director. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *