Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 26 Septembrie 2017, ora 11:03

Directorul unui gimnaziu și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul unui gimnaziu de tip internat din capitală și un om de afaceri au fost reținuți pentru trafic de copii. 

Anunțul a fost făcut astăzi de către adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Valeriu Bodean, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorului, directorul gimnaziului ar fi facilitat stabilirea unor relații de prietenie ale unui om de afaceri din capitală cu un minor în vârstă de 14 ani. După câteva luni, băiatul ar fi fost abuzat sexual, în mod repetat, de către bărbat într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău.„Începând cu luna mai 2016, un om de afaceri a selectat un copil aflat în custodia statului și anume într-un gimnaziu de tip internat din capitală. Ulterior, directorul instituției a facilitat cunoștința bărbatului cu copilul, după care omul de afaceri îi oferea cadouri băiatului, dar și efectua cu acesta mai multe ieșiri în localurile de agrement din capitală. Mai târziu, în vara anului 2016, suspectul a închiriat un apartament în Chișinău, unde a început să locuiască împreună cu minorul. Totodată, în acea perioadă băiatul era abuzat sexual de către omul de afaceri”, a menționat Bodean.

La fel, procurorul a spus că se investighează toate acțiunile comise de către directorul instituției în perioada 2009-2011, când se presupune că elevii instituției au fost torturați și maltratați atât de către bănuit, cât și la indicația acestuia, pentru rele comportamente sau rezultate proaste la învățătură.

„La 18 septembrie curent, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul abuzatorului, la gimnaziu și la domiciliul directorului instituției. Cei doi au fost reținuți, iar ulterior prin decizia instanței pe numele inculpaților au fost aplicate mandate de arestare pentru 30 de zile. Abuzatorul are vârsta de 40 de ani, iar directorul instituției 45 de ani, acesta activând de mai bine de 20 de ani în domeniul învățământului. În prezent minorul se află într-un centru de plasament și beneficiază de consiliere psihologică”, a afirmat Valeriu Bodean.

De asemenea, procurorul a precizat că urmează să fie investigată întreaga activitate a internatului, inclusiv cazurile de adopție.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 25 de ani de închisoare sau detenție pe viață. 

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul