Sport

Discipolii lui Dobrovolski s-au razbunat pe armeni

Armenia – R. Moldova 1-4 (0-1)

Marcatori: Arakelyan (75), respectiv, Golovatenco (34 si 64), V. Andronic (82) si Iepureanu (90, din penalti).

R. Moldova: Stanislav Namasco, Igor Armas, Serghei Lascencov (capitan), Victor Golovatenco, Sandu Iepureanu, Vasile Caraus, Eugen Cebotaru, Igor Bugaiov, Gheorghe Ovseanicov, Victor Bulat, Alexandru Onica. Antrenor: Igor Dobrovolski.

Dupa pauza, pe teren au fost introdusi: Alexandru Suvorov, Alexei Savinov, Veaceslav Sofroni si Denis Calincov.

Arbitri: Lasa Silagava, Besik Chichinadze si Sergo Spitsin (tustrei, Georgia).

In ultima intalnire directa dintre cele doua formatii ex-sovietice de la finele lunii mai a anului trecut, pe Stadionul „Sheriff” din Tiraspol, nationala de seniori a R. Moldova a „smuls”, cu multa dificultate, un rezultat de egalitate (2-2) spre nemultumirea publicului adunat in tribune.
Ulterior, atat fotbalistii, cat si numerosii microbisti au sperat intr-o revansa, dar deja pe terenul adversarului. Astfel ca, in disputa de pe Stadionul Republican din Erevan, jucatorii nostri au pasit extrem de hotarati pentru a demonstra gazdelor cine e mai tare in parcare.

In prima jumatate de ora a meciului, protagonistele au facut schimb de actiuni ofensive, dar compartimentele de aparare si portarii si-au facut datoria. In pofida unui arbitraj favorabil gazdelor, „tricolorii” au fost totusi mai incisivi in careul armenilor si, in minutul 34, Victor Golovatenco a deschis tabela dupa un corner executat de Bulat si o centrare a lui Igor Armas. Pana la finele primului mitan, caucazienii si-au trecut in cont trei ocazii, dar scorul a ramas intact.
Cu patru jucatori noi in lot, moldovenii au inceput activ si partea a doua a meciului, dar gazdele replicau taios. In minutul 64, fundasul Golovatenco, devenit erou al partidei, se remarca pentru a doua oara. Facand un un-doi cu Denis Calincov, jucatorul de la Himki (Rusia) a expediat o torpila de la 18 metri, imparabila pentru goalkeaperul armean Kasparov, 0-2. Peste numai cinci minute, arbitrul decide sa ajute gazdelor, inventand un penalti, dar Namasco respinge. Urmeaza minute „de foc” la poarta moldovenilor, soldate cu un gol de onoare inscris de gazde, in minutul 75, prin Arakelyan. Speranta gazdelor la egalare a fost insa curmata peste doar sapte minute cand jucatorul lui Bohemians (Cehia), Valeriu Andronic a inscris golul al treilea al „tricolorilor”.

Cu un minut inainte de incheierea timpului regulamentar, fluierasul Silagava mai dicteaza un penalti pentru un presupus hent la Golovatenco. Nici de aceasta data armenii nu reusesc sa marcheze, Hovsepean expediind balonul in transversala. Incercand sa ajute armenilor, arbitrul a prelungit meciul cu patru minute, dar tot pe moldoveni i-a „sustinut”. In minutul 93, Minasyan il faulteaza in careu pe Sofroni, iar Sandu Iepureanu marcheaza cu sange rece de la punctul cu var, stabilind scorul final 4-1, in favoarea oaspetilor.
Ultima data, nationala R. Moldova a inscris patru goluri intr-un meci, in urma cu 18 ani, in poarta echipei Georgiei.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *