Eveniment

Diseară va fi dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci

Cea de a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă se va desfăşura în două locuri principale: valea Imeretinskaya, din zona de coastă a oraşului Soci, şi staţiunea montană Krasnaya Polyana. Ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice vor avea loc pe Stadionul „Fişt”. Noua arenă olimpică are o capacitate de 40 mii de spectatori şi a costat 603,5 milioane de dolari.

Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Soci de patru sportivi, la cinci probe. Sportivii moldoveni au plecat deja în Federaţia Rusă, şi au început pregătirile pentru competiţie. Din delegaţia Moldovei fac parte aproximativ 20 de oameni.

Simbolul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Soci va fi lupul dacic, pe nume Drăguşor, exact ca şi la Olimpiada de vară din 2012. Mascota este o combinaţie dintre un cap de lup şi un trup de şarpe, care reprezenta stindardul dacilor. Acesta semnifică soarele, pământul, apa, prosperitatea şi roada.

În total, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice vor participa peste 2500 de actori şi dansatori. În deschiderea celei de-a 22-a ediţii a Olimpiadei, drapelul Rusiei va fi purtat de cosmonautul Valentina Tereşkova şi regizorul Nikita Mihalkov. Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, care va include şi prezentarea ţărilor participante, va avea loc în această seară, cu începere de la ora 18:14, ora Moldovei.

Totul se va încheia cu grandioase focuri de artificii şi aprinderea flacărării olimpice. Deşi nu s-a anunţat oficial cine va aprinde flacăra, presa din Rusia a scris că aceasta va fi Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Vladimir Putin.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *