Potrivit poliției, până la această oră au fost verificate fântâni și subsoluri, pădurea din vecinătate și terenuri agricole. Sute de persoane, polițiști, carabinieri, voluntari și membri ai diferitor asociații s-au implicat în căutarea minorului dispărut la Hîncești. Oameniii legii au intentat dosar penal pentru „răpirea unui minor”.
„La 26 mai a parvenit apel la 112 de la mama copilului, precum că fiul său a plecat într-o direcție necunoscută. Copilul era acasă cu încă doi frați, de 12 și respective 14 ani, iar părinții se aflau la serviciu. IP Hîncești a alertat subdiviziunile, polițiștii au fost separați pe grupuri și au fost îndrumați pentru a desfășura acțiunile de căutare.
Au fost chestionați părinții, rudele, vecinii. Au fost verificate fântânile, subsolurile, toate locurile posibile unde s-ar fi putut afla copilul”, informează șefa secției „Siguranța minori” din cadrul IN Securitate Publică, Aliona Dragomirețcaia.
Astfel, în cele 42 de ore au fost antrenați în căutările copilului peste 100 de angajați ai Poliției Naționale și Poliției de Frontieră. A fost implicat în căutări serviciul chinologic, cu aplicarea dronelor, au fost implicați serviciul de urgență și salvatori.
Sursa foto: tv8.md
La 28 mai se întreprind măsuri de căutare în cotinuare la care s-au alăturat angajații trupelor de carabineri, angajații Direcției Situației Excepționale cît și membrii asociației obștești clubul sportiv de automobilism „Terra Valahia”, clubul sportiv „Lion”, membrii asociației vânătorilor și societatea civilă.
„În măsurile de căutare au fost implicat tot efectivul IP Hîncești, voluntari în număr de 500 persoane, 100 vânători, membrii clubului sportiv „Lion” - 20 persoane, conducătorii mașinilor de teren din Asociația Terra Valahia - 10, care au verificat zonele cu accesibilitate limitată”, informează ofițera de presă a IP Hîncești, Cristina Vicol.
„Așa cum locuința copilului este în apropiere de pădure, căutările s-au extins pe toată suprafața masivului forestier și terenurile agricole vecine”, a menționat Aliona Dragomirețcaia.
Polițiștii informează că pe cazul dat a fost intentată o cauză penală în baza Codului Penal - „răpirea unui minor de două sau mai multe persoane”. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani.
Oamenii legii vin cu o rugăminte către cetățeni: „Facem apel către comunitate pentru a ajuta să determinăm locul aflării copilului. Rugăm să nu difuzați informații false pe rețelele de socializare, ci doar după ce vor fi verificate de poliție”, spune șefa secției „Siguranța minori” .
Amintim că un copil de șase ani din Hîncești, pe nume Beniamin, a dispărut la 26 mai. Copilul era îmbrăcat în maiou galben, pantaloni verzi și purta șlapi de culoare roz, ai mamei.
Primăria Hîncești oferă 10 mii de lei persoanelor care vin cu informații relevante pe acest caz. Iar primarul orașului, Alexandru Botnari, promite o recompensă de 300 de mii de lei pentru informațiile care vor ajuta la găsirea copilului. Condiția este ca băiatul să fie viu și nevătămat.
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulAceasta a plecată de acasă în data de 23 februarie, în jurul orei 08:30, iar de atunci este de negăsit.
( ) Citeşte tot articolulO oaie rătăcită numită Baarack, care a fost salvată dintr-o pădure din Australia, cântărea atât de mult din cauza lânii încât animalul abia mai putea vedea, potrivit news.ro.
( ) Citeşte tot articolulGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.
( ) Citeşte tot articolulNoi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulCel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul