Actualitate

Dmitri Rogozin, în dizgraţia lui Putin

Astfel, presa rusă a constatat că, după ce delegaţia oficială de la Moscova, condusă de preşedintele rus Putin a fost anunţată la Blagoveșcensk despre amânarea lansării navei, vicepremierul rus a fost „uitat” de ceilalţi membri ai delegaţiei guvernamentale şi acesta a părăsit noul cosmodrom separat de aceştia.

Maşina lui Dmitri Rogozin nu fost inclusă în cortegiul guvernamental, oficialul rus, care este responsabil de sectorul spațial în guvernul rus, a părăsit obiectivul într-un microbuz. Acesta nu a vrut să comenteze situaţia.

Directorul Roskosmos, Igor Komarov, a declarat că amânarea a fost cauzată de o oprire automată a lansării de către sistemul de control automatizat. O nouă tentativă de lansare a navei, care va transporta trei sateliți ruși pe orbită, va avea loc joi.

Președintele rus a sosit în miercuri dimineață la Blagoveșcensk și s-a deplasat la Vostocinîi pentru a participa la lansare. Ulterior, Kremlinul a anunţat că Putin a decis să rămână pe cosmodrom până în momentul când se vor clarifica perspectivele lansării în 24 de ore.

Cosmodromul Vostocinîi, situat la 9.000 km est de Moscova, are ca avantaj că se află pe pământ rusesc și, prin urmare, permite Moscovei să nu mai depindă de cosmodromul de la Baikonur, închiriat cu 115 milioane de dolari pe an de la Kazahstan după căderea URSS.

Lucrările au început în 2012 în regiunea Amur, imensă, dar slab populată, la decizia lui Vladimir Putin, care a ordonat construirea cosmodromului pe locul unei foste baze de rachete sovietice, Svobodnîi-18.

Cu toate acestea, Dmitri Rogozin, vicepremierul rus responsabil de sectorul spațial în guvernul rus, a avertizat recent, la postul de radio Eho Moskvî, că Rusia va continua să utilizeze Baikonur pentru a trimite oameni în spațiu până în anul 2023.

moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *