Ultima oră

DOCUMENT / Procurorii cer ca membrii „grupului Petrenco” să STEA LA ÎNCHISOARE

Despre aceasta denotă adresarea procurorilor la Curtea de Apel, ajunsă la dispoziția redacției Moldnews. Astfel, potrivit documentului, procurii cer pentru fostul deputat 4,6 ani de închisoare, cu achitarea unei amenzi în valoare de 500 de unități convenționale.

Amintim că la 28 iunie curent, fostul deputat, liderul partidului ”Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco și alți protestatari care au participat la protestul antioligarhic din 6 septembrie 2015 în fața Procuraturii Generale, au fost condamnați la câte 4,5 și 3 ani de închisoare cu suspendare condiționată de 4 ani. Totodată, instanța a menținut și măsura de control judiciar până la păstrarea definitivă a sentinței, ceea ce presupune interdicția de a participa la proteste și de a călători în afara Republicii Moldova.

Sentința nu este definitivă și este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

Grigore Petrenco a calificat această decizie drept ilegală și o răfuială personală din partea oligarhului Vladimir Plahotniuc. Fostul deputat a mai anunțat că o va ataca la Curtea de Apel și este gata să meargă și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

http://moldnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *