Actualitate

Dodon: Moldova poate prezenta interes pentru businessul rusesc

„Impozitele pentru agenții economici din Moldova sunt aproape egale cu cele din Rusia, iar rezidenții celor șapte zone economice libere se bucură de mai multe privilegii. Plus la aceasta, oamenii de afaceri din Moldova vorbesc fluent limba rusă și cunosc bine specificul de organizare a afacerilor în spațiul post-sovietic”, a menționat șeful statului la întrevederea cu reprezentanții mediului de afaceri din Federația Rusă.

Potrivit lui Igor Dodon, Federația Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potențialul comercial-economic existent între cele două state nu este însă valorificat pe deplin. Acesta s-a referit nu doar la comerț, dar și la crearea întreprinderilor mixte, la transferul de tehnologii, la proiecte în domeniul infrastructurii, transportului, logisticii etc.

Șeful statului a invitat oamenii de afaceri ruși la Forumul economic moldo-rus care va avea loc pe 20-22 septembrie la Chișinău. La forum se așteaptă participarea a câteva sute de oameni de afaceri, ceea ce, potrivit președintelui, va permite investitorilor să facă cunoștință cu Republica Moldova și să semneze contracte de investiții avantajoase.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *