Dodon ar vrea ca băncile „transnistrene” să fie integrate în sistemul bancar al R. Moldova

publicat în Actualitate pe 16 August 2019, 09:15

Liderii separatiști de la Tirsapol cer Chișinăului rezolvarea problemelor băncilor transnistrene, care sunt în afara legii. Declarații a fost făcută de către Igor Dodon în cadrul „Ediției Speciale” de la postul public Moldova 1, informează deschide.md

Igor Dodon susține că conducerea de la Chișinău conoaște care sunt soluțiile pentru soluționare problemei băncilor din stânga Nistrului.

„În primul rând trebuie să soluționăm problemele economice. Cei din transnistria solicită să găsim o soluție pentru băncile lor. Ei sunt în afara legii, dar există câteva soluții. Noi le cunoaștem. Trebuie să le punem pe masă și să le discutăm”, a menționat Igor Dodon.

Acesta a mai declarat că printre prioritățile de pe agenda moldo-transnistreană mai sunt subiecte precum libera circulație și eliminarea așa-ziselor puncte vamale de la intrare în regiunea secesionistă.

Amintim că anterior s-a vehiculat că drept soluție pentru problema băncilor din regiunea separatistă ar fi integrarea lor în sistemul bancar moldovenesc.

https://deschide.md