Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 15 Septembrie 2017, ora 13:42

Dodon atacă din nou UNIONIȘTII: Transnistrenii vor reintegrarea ţării, dar pentru asta e nevoie ca la Chişinău să nu fie oameni care vor Unirea cu România

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Igor Dodon se arată ferm convins că majoritatea cetăţenilor din regiunea transnistreană îşi doresc reintegrarea ţării, iar pentru a realiza acest obiect „este necesar ca la Chişinău să fie oameni statalişti, nu cei care vor Unirea cu România şi în NATO”.

În cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chişinău de joi, 14 octombrie, preşedintele ţării a mai fost întrebat dacă nu cumva încalcă Constituţia şi cei din Transnistria care pledează pentru unirea cu Rusia, nu doar unioniştii de la Chişinău care pledează, potrivit lui Dodon, pentru lichidarea statalităţii moldoveneşti.

„Eu consider că în afara legii trebuie declarată orice mişcare care duce la lichidarea Republicii Moldova. Vor ei unirea cu România, vor unirea cu Ucraina sau cu Rusia astfel de mişcări şi astfel de oameni, în opinia mea, încalcă Constituţia”, a declarat Igor Dodon. Şeful statului susţine că populaţia din Transnistria îşi doreşte ca ţara să fie reintregită, sugerând că anume unioniştii îşi doresc lichidarea Moldovei: „ei vor să dispară această ţară”.„Eu nu am văzut din Transnistria, în ultimul timp, că vor să lichideze Moldova. Ei încearcă să se poziţioneze că au ţara lor, politic, dar la nivel jos oamenii vor să unim ţara înapoi. De aceea, sunt lucruri diferite”, a menţionat preşedintele.

Dodon în continuare afirmă că Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă lichidarea statului: „Noi avem ţara noastră Republica Moldova. Pentru ce noi acum să pledăm pentru lichidarea acestei ţări şi să ne unim cu alţii”.

Sursa: adevărul.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul