Actualitate

Dodon l-a dat în judecată pe Mocanu pentru defăimare

„Dodon m-a dat în judecată pentru că i-am lezat onoarea şi demnitatea atunci când am spus că o să reconstruiască Preşedinţia cu banii din tranzacţia cu Moldovagaz”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 17 ianuarie, în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

Luând în cinsiderare că Mocanu a mai pierdut câteva procese de judecată asemănătoare, el a fost ironic la adresa şefului statului.

„O să trebuiască să aştepte după ce îşi vor primi banii Plahotniuc, Zubco, Oleinic, Chetraru şi tot aşa. Ăştia toţi stau şi aşteaptă banii de vreo 4-5 ani de zile, au câştigat judecăţile de la mine”, a spus politicianul.

Liderul Antimafie a menţionat că va merge în judecată pentru a avea şansa să-i întrebe pe reprezentanţii lui Igor Dodon de unde preşedintele ţării ia bani pentru reparaţia Preşedinţiei. „Pentru că povestea asta cu banii de la Erdogan e o poveste frumoasă, dar una penală şi asta”, a conchis Mocanu.
Igor Dodon a subliniat în repetate rânduri că Turcia va finanţa integral reparaţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova, în urma înţelegerilor pe care le-a avut şeful statului cu omologul său turc, Recep Erdogan. În plus, preşedintele a dat asigurări că administraţia de la Ankara nu vrea nimic în schimbul acestui favor.

Sergiu Mocanu a anunţat, pentru prima oară, pe 3 februarie 2017 că preşedintele Gazprom, Alexei Miller, îl va numi pe 9 februarie în funcţia de director general al Moldovagaz pe Vasile Botnari.
Potrivit lui, decizia lui Miller ar fi fost luată în urma întrevederii de la Moscova cu Igor Dodon. Şeful statului ar fi negociat şi vândut această funcţie liderului PDM, Vlad Plahotniuc. „În urma acestui lobby pe care l-a făcut Dodon, el urmează să primească de la Plahotniuc 1 milion 500 de mii de dolari SUA şi 100 – 150 de milioane de lei moldoveneşti pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova”, a precizat Mocanu la 9 februarie 2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *