Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 8 Octombrie 2017, ora 15:52

#josdodonDodon le-ar fi promis transnistrenilor că, după alegerile din 2018, RM ar putea adera la Uniunea Euroasiatica

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

După alegerile din 2018 Republica Moldova ar putea deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Euroasiatice, a declarat președintele Igor Dodon în timpul unei întrevederi cu reprezentanți ai societății civile din stânga Nistrului, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din regiune, transmite radiochisinau.md

Potrivit unui comunicat al acestei formațiuni, liderul comuniștilor transnistreni l-a întrebat pe Igor Dodon despre perspectivele aderării Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică, iar acesta ar fi răspuns că acest lucru va fi posibil după alegerile parlamentare din 2018.

„Igor Dodon a răspuns că în timpul apropiat Republica Moldova urmează să obțină statutul de observator în Uniunea Euroasiatică, iar chestiunea privind statutul cu drepturi depline va putea fi rezolvată după alegerile parlamentare din 2018”, potrivit comunicatului.Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook despre întrevederea de sâmbătă de la Holercani cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria, care a avut loc „în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului”.

El susține că a abordat situaţia actuală cu privire la Transnistria, precum şi problemele cu caracter politic, economic şi social, dar nu menționează nimic despre discuțiile privind posibila aderare a R. Moldova la Uniunea Euroasiatică.  

Amintim că la începutul lunii aprilie Igor Dodon a semnat un acord de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, dominată de Moscova, iar ulterior, a anunțat că liderii statelor membre ale acestei organizații au acceptat acordarea statutului de observator.

Premierul Pavel Filip declara în aprilie că Memorandumul de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică semnat de Igor Dodon este un document nul, fără valoare juridică.

radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul