Actualitate

Dodon nu vrea să dea Statelor Unite teren pentru ambasadă în Republica Moldova

„Proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu nu-l voi semna chiar și dacă vom ajunge la suspendare. Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei.

I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni.

Ne dorim relaţii bune cu SUA, dar nu acceptăm să ne fie impuse valori străine sau să fim folosiţi în confruntări împotriva altor state. Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la data de 20 iulie Parlamentul a votat proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu. Ce-i drept proiectul a fost propus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, fiind prezentat de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurco.

Pe terenul unde este amplasat Stadionul Republican va fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.

Sursa: unimedia.info 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *