Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente

Timpul Satiric 30 August 2017, ora 16:47

Dodon vrea să privatizeze manăstirea Putna: această ctitorie a voievodului moldovean, Ștefan cel Mare, trebuie să aparțină moldovenilor!

Marime Font

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă să lupte pentru întărirea statalității țării noastre. După ce s-a rugat pentru moldoveni și Moldova pe muntele Athos, Dodon a ajuns la concluzia că cel mai mare simbol al statalității Moldovei, este simbolul lui Ștefan cel Mare. În această ordine de idei, tot ce a fost făcut de Ștefan cel Mare, simbolizează moldovenii și statul medieval, Moldova.

„Mănăstirea Putna, care pe nedrept se află acum pe teritoriul României, aparține defapt moldovenilor. Eu personal am semnat un decret prin care să fie creată o comisie mixtă moldo-română, ce va avea misiunea privatizării Mănăstirii Putna. Acest simbol al Moldovei trebuie să aparțină moldovenilor. Și așa va fi. Vă promit eu ca președinte.”, a declarat Președintele Dodon.

Va fi o premieră istorică, dacă România va accepta privatizarea Mănăstirii Putna. Iar aici este interesant că privatizarea va fi negociată cu Patriarhul Daniel, care este proprietarul, prin funcția ce o deține, a tuturor mănăstirilor și bisericilor din România.Conform estimărilor făcute de istorici, privatizarea mănăstirei Putna ar costa nu mai puțin de 500 milioane de euro, sau jumătate de miliard de dolari. 

ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET!

Autor moldovandream.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul