Actualitate

Doi avocaţi şi un poliţist, reţinuţi pentru trafic de influenţă

Într-un caz este vorba despre soluţionarea unui dosar penal, aflat pe rolul instanţei de judecată, pentru care unul dintre avocaţi ar fi pretins 13 000 de euro. Cel de-al doilea caz a fost descoperit în procesul de documentare a primei infracţiuni. Procurorii şi ofiţerii CNA au constatat că avocatul, aflat în vizor, împreună cu un alt avocat cer de la un ofiţer de urmărire penală 7000 de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiţie, iar ulterior să fie angajat ca procuror.

În procesul de investigare a faptelor, s-a constatat că avocaţii ar fi luat banii însă fără a duce până la capăt promisiunile. Acţiunile avocaţilor şi poliţistului au fost documentate de CNA şi procurori, drept urmare aceştia fiind reţinuţi şi plasaţi în izolator pentru 72 de ore.

Pe marginea faptelor descrise, au fost deschise două dosare penale, în temeiul art. 326 cod penal – trafic de influenţă care, ulterior, au fost conexate într-o singură cauză. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *