Actualitate

Doi colaboratori apropiaţi ai opozantului Alexei Navalnîi, reţinuţi de poliţie

„Kira Iarmîș şi Ruslan Şaveddinov au fost arestaţi îşi vor petrece noaptea în închisoare”, a scris pe Twitter opozantul, şi el reţinut pentru scurtă vreme duminică, la câteva minute după ce s-a alăturat simpatizanţilor săi reuniţi la Moscova pentru a manifesta împotriva lui Vladimir Putin.

Kira şi Ruslan au fost plecaţi în străinătate unde au comentat retransmiterea în direct a manifestaţiilor organizate duminică în mai multe oraşe din Rusia la apelul lui Alexei Navalnîi pentru a denunţa „înşelăciunea” alegerilor prezidenţiale de la 18 martie.

La Moscova, circa 4.000 de persoane, potrivit estimărilor AFP, s-au adunat în centrul capitalei, înconjuraţi de un impresionant dispozitiv poliţienesc. De asemenea, au fost organizate manifestaţii în alte mari oraşe din Rusia şi cel puţin 257 de protestatari au fost arestaţi, potrivit ONG-ului rus OVD-Info.

Majoritatea au fost eliberaţi, dar câţiva, printre care colaboratori apropiaţi ai lui Alexei Navalnîi, au fost condamnaţi la pedepse de 10 până la 15 zile de închisoare administrativă.

„Oficial, nu există niciun motiv pentru a fi arestaţi, dar resentimentul poliţiştilor, care au spart trei uşi în direct în toată ţara în căutarea noastră, a fost mai puternic decât legea”, a comentat pe Twitter Ruslan Şaveddinov.

Duminică dimineaţa, poliţia a intrat cu forţa în birourile lui Navalnîi din Moscova, întrerupând o transmisiune live a manifestaţiilor din estul ţării.

De asemenea, poliţia a arestat mai mulţi angajaţi ai organizaţiei înfiinţate de opozantul rus, Fondul de luptă Anticorupţie (FBK), precum şi susţinători ai lui Navalnîi din diferite regiuni.

Alexei Navalnîi, 41 de ani, a fost arestat de trei ori în 2017 pentru că a organizat manifestaţii neautorizate la care în unele cazuri au participat mii de persoane în Rusia, soldate cu mai multe sute de arestări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *