Internațional

Doi parlamentari neonazişti din Grecia au fost arestaţi după atacul asupra unui imigrant

Cei doi parlamentari, Ilias Panagiotaros şi Ioannis Vuldis, fiica liderului partidului lor Nikos Michaloliakos şi alte trei persoane se aflau la locul atacului vineri seara. Aceştia au fost eliberaţi din cauza lipsei de probe, conform unei surse din poliţie citată de AFP.

Victima, un pakistanez în vârstă de 31 de ani care apoi a primit îngrijiri la spital, a fost agresat într-un cartier popular din Atena de un grup de motociclişti care participau la o manifestaţie pe două roţi "ce a plecat de la sediul unei formaţiuni politice", a declarat poliţia într-un comunicat.

Conform unor surse din poliţie, acesta era sediul Chryssi Avgi propulsat în Parlament la 6 mai cu 6,9 la sută din voturi o premieră pentru istoria Greciei moderne, într-o ţară profund traumatizată de ocupaţia nazistă şi dictatura militară între 1967 şi 1974.

O altă membră a acestei formaţiuni, Themis Skordeli, aşteaptă începerea procesului pentru o agresiune violentă asupra migranţilor afgani în septembrie 2011 în centrul capitalei. Justiţia a amânat pentru a şasea oară consecutiv deschiderea procesului.

În timp ce Grecia este des criticată pentru toleranţa sa faţă de violenţele rasiste, trei ONG-uri greceşti au salutat sâmbătă într-un comunicat concluziile unei comisii a ONU împotriva torturii (CAT) care sugerează Atenei să "combată ferm manifestaţiile de discriminare rasială şi de xenofobie".

Observatorul pentru protecţia apărătorilor Drepturilor Omului (OMCT) a solicitat statului să ancheteze ameninţările primite de doi militanţi greci ai Drepturilor Omului, Thanassis Tartis şi Panayote Dimitras, "agresaţi fizic" în cadrul unui proces al gărzilor de coastă acuzaţi de comportament rasist. Nicio sancţiune nu a fost aplicată după acest incident.
 
Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *