Muzică

Doina Sulac: „Primul album l-am dedicat tatălui meu”

Debutul ei artistic a avut loc la o vârstă foarte fragedă, pe când interpreta avea doar patru anişori, în cadrul unei seri de creaţie a tatălui său. Atunci a interpretat piesa „Mi-am cusut bundiţă nouă”, acompaniată de Orchestra „Lăutarii”. Studiile muzicale şi le face la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice,Facultatea Canto Academic. Doiniţa susţine că succesul ei în cariera artistică se datorează melodiei „Dorul”, care în 2004 se clasa în vârfurile topurilor muzicale.

Prinsă în febra pregătirilor celei de-a patra ediţii a Festivalului „Nicolae Sulac”, cântăreaţa a găsit puţin timp ca să ne spună şi despre preocupările ei curente. Ea a precizat că de sărbători va aduce publicului meloman câteva daruri muzicale, oferindu-i un minunat CD cu muzică populară. Albumul denumit „Floare de Sulac” a fost lansat în cadrul tradiţionalului festival şi este primul în cariera interpretei. Acesta este dedicat tatălui său şi a fost creat împreună cu reputatul artist Nicolae Botgros şi Orchestra „Lăutarii”. Cele 16 melodii sunt culese atât din repertoriul regretatului Nicolae Sulac, cât şi din cel al Doinei. La realizarea albumului interpreta a lucrat doi ani. Ineditul acestei noutăţi muzicale îl constituie vocea marelui poet Grigore Vieru şi vioara virtuozului Nicolae Botgros, ambii buni prieteni ai solistului. „Chiar la deschiderea CD-ului este înregistrată vocea marelui poet Grigore Vieru, care rosteşte câteva cuvinte despre tatăl meu, iar pe fundal se aude glasul suav al viorii lui Nicolae Botgros. Este ceva spectaculos, despre care aş vrea ca publicul să afle, fiindcă nu cred că vocea lui Vieru poate fi auzită oricând şi oriunde”, a ţinut să menţioneze Doina Sulac. Ea spune că înregistrarea a fost făcută cu o lună înainte ca Grigore Vieru să treacă la cele veşnice, iar propunerea aparţine însuşi scriitorului. „Când poetul a auzit că vreau să realizez acest CD cu muzică populară a ţinut să spună şi el ceva, prin acel text memorabil. La rândul meu, am acceptat cu mare dragoste această idee”, mărturiseşte cu bucurie artista.

În ceea ce priveşte proiectele de viitor, cântăreaţa ne spune că şi-a preconizat să facă un duet cu interpretul Pasha Parfeni pentru melodia „Foaie verde cinci chiperi”. Pe 23 decembrie, alături de jurnalista Lorena Bogza, cântăreaţa urmează să susţină un recital în cadrul campaniei „Dăruieşti şi câştigi” ce se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde, spune ea, ne aşteaptă cu o altă frumoasă melodie. De această dată însă va fi una de sărbătoare „Hai la joc, măi moşnegele, dar îndreaptă-te de şele”. Doiniţa Sulac ne mai anunţă că în acest an Revelionul nu o va prinde în ţară.

Ieri, la Palatul Naţional a avut loc cea de-a patra ediţie a Festivalului-concurs „Nicolae Sulac”. Evenimentul este organizat în fiecare an în memoria marelui maestru al cântecului popular.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *