Opinii și Editoriale

Domnul Snegur

Duminica, Mircea Snegur, primul presedinte al R. Moldova, si-a sarbatorit frumoasa varsta de 70 de ani. I-am telefonat din partea redactiei noastre si i-am dorit multa sanatate inainte.

Atata timp cat printre noi mai este „babacul” sau „tatuca” (dupa cum i-au spus si ii mai spun toti acei care il iubesc si il respecta), moldovenii nu se vor simti ca niste orfani si traiesc speranta ca toate lucrurile bune se vor aseza la locul lor. Raman convins in continuare ca norocul nostru de la marea rascruce politica a anului 1989 a fost ca l-am avut alaturi pe Mircea Snegur, care, chiar daca a avut si mici, dar inevitabile pacate politice, s-a straduit sa-si scoata poporul in carca din prapastia imperiului sovietic.

Multi ii vor fi batut la usa ieri cu buchete de flori. Am vrea sa stie ca si respectul nostru fata de dumnealui ramane ca o crizantema alba ce ii va mai face surprize placute prin labirintul destinului.

Este emblematic si faptul ca, dupa plecarea de la Presedintie, Mircea Snegur a trecut ca un domn prin toata harmalaia politica moldoveneasca. Este omul care isi traieste viata cu demnitate, dar este si un om destul de simplu, cu care poti schimba o vorba taraneasca. In plus, va dau cuvantul ca, probabil, nu exista ceva mai delicios decat castravetii pusi la murat de presedintele Snegur. Iata de ce, dupa tristetea cu Vieru in ianuarie, voi parafraza numaidecat o urare de colinda:
Sa traiti, sa reinfloriti, ca… un cires in primavara, domnule Snegur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *