Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:04
Abonamente

 
 

Actualitate 11 Iulie 2018, ora 13:06

Donald Trump: Germania este controlată total de Rusia

Marime Font

Preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut că după proiectul Nord Stream 2 Germania ”a devenit captivă” Federației Ruse. 

Discuția aprinsă a avut loc în timpul unui mic dejun, miercuri, pe marginea unui summitului NATO care se anunță tensionat.

Trump a făcut declarația în timp ce lua masa cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a pus probolema protejării Germaniei de către SUA, cînd țara europeană face înțelegeri cu Rusia, scrie AP.Președintele american s-a referit la gazoductul Nord Stream 2, care ar aduce gaz din Rusia în Germania pe coasta nord-estică a Mării Baltice, trecînd pe lîngă țările est-europene precum Polonia și Ucraina. Proiectul ar dubla canitatea de gaz pe care Rusia o poate trimite direct către Germania. Gazoductul a provocat îngrijorarea mai multor țări din UE și Statelor Unite, care avertizează că Moscova ar putea avea o influență mai mare în Europa de est.

”De ce SUA ar trebui să protejeze Germania”, cînd face înțelegeri cu Rusia, a întrebat Trump. ”Germania este controlată total de Rusia. Germania este captivă Federației Ruse”.

Este de așteptat ca Trump să aibă o întîlnire cu cancelarul german Angela Merkle pe parcursul zilei de miercuri.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md