Internațional

Donald Trump s-a declarat “onorat” să aibă o întâlnire cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un

Luni dmineaţă, Donald Trump a exprimat disponibilitatea de a se întâlni la Casa Albă cu preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, un lider autoritarist acuzat de crime.

În urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, Donald Trump a părut să vorbească admirativ despre liderul regimului stalinist de la Phenian. Trump a explicat că porneşte de la premisa că preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, este raţional, observând însă că a preluat conducerea naţiunii fiind foarte tânăr. "Avea 27 de ani. Tatăl lui a murit, a preluat conducerea regimului. Orice s-ar spune, acest lucru nu este uşor, mai ales la acea vârstă. Nu vreau să îi acord credit, nici să îl discreditez, eu spun doar că este ceva foarte dificil. Dacă este sau nu raţional, nu ştiu. Eu sper că este raţional", a subliniat Trump.

Duminică, Trump a declarat pentru CBS News, tot despre Kim Jong-Un: "Fiind foarte tânăr, a reuşit să asume puterea. Numeroşi oameni, sunt sigur, au încercat să îi ia puterea, fie că a fost vorba de unchiul său sau de orice altcineva. A reuşit să rămână la putere. Deci, evident, pare a fi destul de inteligent".

Kim Jong-Un este acuzat că l-a executat pe unchiul său pentru că l-ar fi criticat.

Luni, într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, Trump s-a declarat dispus să discute cu liderul de la Phenian, în anumite condiţii. "Dacă ar fi adecvat ca eu să mă întâlnesc cu el, aş face-o. Aş fi onorat să fac acest lucru", a spus Donald Trump.

"Donald Trump lasă impresia că într-adevăr îl place pe Kim Jong-Un", observă cotidianul The Washington Post într-un articol de opinie intitulat: "Trump duce admiraţia pentru dictatori la un nou nivel, afirmând că ar fi «onorat» să îl întâlnească pe Kim Jong-Un".

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *